Mercedes Abu Dhabi võistlusel.Foto: PA/Scanpix
Auto-Moto uudised
29. jaanuar 2020, 15:24

Mercedes on hooaja lõpus vormel 1 sarjast lahkumas? (1)

Vormel 1 meeskonna Mercedese emafirma Daimler juhtkond kohtub kahe nädala pärast ja laual on küsimus, kas tänavune hooaeg jääb meeskonnale sarjas viimaseks.

Veebilehtede RaceFans ja Autocar teatel leiab kohtumine aset 12. veebruaril. Mercedese leping vormel 1ga saab läbi selle hooaja lõpus ja õhus on küsimus, kas sarjas on rahaliselt mõtet jätkata.

Daimler on tegemas suuri kärpeid, sest eelmisel aastal jäädi kontsern seitsme miljardiga kahjumisse. Sestap on lähiajal plaan koondada 10 000 töötajat. Kulukas vormel 1 sarjas osalemine võiks olla ettevõttele järgmine kärpekoht.

Mercedes vormel 1 meeskond on olnud erakordselt edukas. Viimasel kuuel aastal on võidetud nii meeskondlik kui ka individuaalne meistritiitel. Siiski ei pruugi sealt saadav mainekujunduslik ja turunduslik tulu üle kaaluda muu kontserni raskusi.

Spekuleeritakse, et kui Daimler peaks tõepoolest tegema negatiivse otsuse, siis ühendab pragune tiimipealik Toto Wolff jõud Kanada ärimehe Lawrence Strolliga, et luua uus vormel 1 meeskond.