„Super Mario Run“Foto: Nintendo
Esport
30. jaanuar 2020, 15:59

TASKUD PUNGIL: Nintendo on mobiilimängudega teeninud üle miljardi dollari

Kui teised mängukompaniid üritavad mitut rauda tules hoida, siis Nintendol on reeglina meeldinud omaette hoida ja teoseid eksklusiivselt enda platvormidel hoida. Viimastel aastatel on siiski oma haaret laiendatud ja mänge ka mobiilidel välja lastud.

Tundub, et tegemist on olnud pigem eduka ettevõtmisega. Nimelt on Jaapani mänguhiid oma mobiilimängudega kokku kogunud enam kui miljard dollarit. Suurimad tänusõnad saab Nintendo öelda oma rollimänguseeria mobiilsele versioonile, „Fire Emblem Heroes“. Viimati nimetatud teos on kompaniile sisse toonud 656 miljonit dollarit.


Nintendo ülejäänud taskusse mahtuvad mänguelamused on vastavalt tulu teeninud 131 miljonit („Animal Crossing: Pocket Camp“), 123 miljonit („Dragalia Lost“), 86 miljonit („Mario Kart Tour“) ja 76 miljonit („Super Mario Run“). Kõige tagasihoidlikuma tulemusega on hakkama saanud mullu kevadel ilmunud „Dr. Mario World“, mis on suutnud kokku kraapida kõigest 4,8 miljonit dollarit.

Teoste populaarsuse edetabelit (allalaadimiste arvu poolest) juhib „Super Mario Run“ (244 miljonit allalaadimist), sellele järgneb „Mario Kart Tour“ (132 miljonit allalaadimist).