Kaia Kanepi.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
30. jaanuar 2020, 19:07

Kaia Kanepi: olen valmis, aga kusagil pole mängida (6)

Eesti tennisenaiskond läheb järgmisel nädalal Tallinnas toimuvale Fed Cupile alguses esitatud ja kinnitatud koosseisuga. Kogenud Kaia Kanepi (WTA 101.) jääb seekord kõrvale.

„Olen valmis, aga kusagil pole mängida,“ teatas 34aastane Kanepi sotsiaalmeedias pettumusnoodiga. Taustaks mängis video tema treeningust.

Rahvuskoondist esindavad Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese grupi turniiril Anett Kontaveit, Elena Malõgina, Katriin Saar, Saara Orav ja Valeria Gorlats. „Kõik mängijad on grupi mängudeks põhjalikult valmistunud ning on oma koha Fed Cupi naiskonnas auga välja teeninud,“ kommenteeris koondise kapten Märten Tamla.

„Naiskonna kokkupanemisel lähtusime ka sellest, et naiskond koosneks tugevatest meeskonnamängijatest ning Eesti pikaaegsest ja pühendunud esindamisest huvitatud sportlastest. Usun, et oleme teinud õiged valikud. Kutsun kõiki üles meie Fed Cupi naiskonnale kaasa elama ning neile pöidlaid hoidma! Peamine on nüüd lasta naiskonnal ja nende toetajatel mängudeks põhjalikult valmistuda ning meediatähelepanu asemel pühenduda viimastele treeningutele ja mängudele,“ lausus Tamla.

5.–8. veebruarini toimuva turniiri võistluspäevad algavad Tallinki Tennisekeskuses kolmapäevast reedeni kell 16 ja laupäeval kell 13. Mängitakse kaks üksikmängu ja üks paarismäng. Esireketite kohtumine on päeva teine matš.

Eesti mängib samas alagrupis Kreeka, Itaalia ja Austriaga. Teises grupis on Ukraina, Horvaatia ja Bulgaaria. Alagruppide võitjad pääsevad Maailmaliiga üleminekumängudele.