Craig Breen ja Paul Nagle eelmise aasta Walesi rallil.Foto: AFP/Scanpix
WRC
31. jaanuar 2020, 08:31

Ootamatu võimaluse saanud ralliäss: Adamo andis mulle karjääri päästmiseks õlekõrre (1)

"Saan aru, et kõrvalt võis tunduda, et mu WRC-karjäär on lõppenud, aga Andrea [Adamo] ütles mulle, et usaldaksin teda," rääkis Iiri ralliäss Craig Breen, kes saab Rootsi rallil ootamatult Hyundai meeskonnas võimaluse.

Ta asendab seal üheksakordset maailmameistrit Sebastien Loebi, kes sai Monte Carlos 6. koha. Spekuleeriti, et Adamo tegi vangerduse, sest polnud prantslasega rahul, kuid Loeb väitis, et loobus ise Rootsi etapist. 

Breeni jaoks pole otsuse tagamaadel suurt vahet, tema jaoks on see lihtsalt võimalus end tõestada. Iirlane tegi viimati WRC-s täishooaja aastal 2018 Citroeniga, kuid ei leidnud eelmiseks aastaks alalist töökohta ja pidi leppima kahe ralliga Hyundai roolis. Soome oli ta seitsmes ja Walesis kaheksas.

"Adamo on sõnapidaja mees. Kui ta midagi lubab, siis see pole pelgalt suusoojaks. Ta andis mulle ja Paulile (kaardilugeja Nagle – M. T.) karjääri päästmiseks õlekõrre," sõnas Breen väljaandele Belfast Telegraph.

Ta lisas: "Ma ei tundnud end kordagi kõrvalejäetuna. Andrea ütles konkreetselt, et hoolitseb mu eest. Ta palus end usaldada ja seda ma ka teen. Olen üliõnnelik, et saan taas rallit sõita ja mõistagi ootan meeleheitlikult WRC-sse naasmist, et näidata oma oskusi."

Tõsi, Breeni rõõm võib olla ennatlik, sest Rootsi ralli toimumine on kehvade lumeolude tõttu kahtluse all. Lõplik otsus peaks langema esmaspäeval.