Foto: EVAL
Esport
31. jaanuar 2020, 14:34

Eesti Virtuaalse Autospordi Liiga e-autospordi võistlushooaeg on saanud rekordilise osalejate arvuga eduka alguse (6)

Eestlased on rallirahvas ja seda näitab ka 2020. aasta e-autospordi autoralli võistlussarja registreerunute nimekiri. Eesti Virtuaalse Autospordi Liiga (EVAL) korraldab mitmendat aastat järjest virtuaalset autoralli võistlushooaega, mille populaarsus on järk-järgult kasvanud.

Tänavune võistlushooaja registreerimine tõi korraldajatele üllatuse suure huvi näol. Registreerunud sõitjate arv seisuga 30.01.2020 kell 18:15 oli 215 sõitjat. Registreerunute nimekiri täieneb igapäevaselt.

EVAL-i korraldatud „Dirt Rally 2.0“ võistlussarja hooaja avaetapp algab 31. jaanuaril. Peale autoralli korraldab EVAL ringraja võistlusi ka „rFactor2“ simulaatoril.

2020 hooajal sõidetakse kolme erinevat ringraja võistlussarja. „Simtech GT“ kereautode sarja sõidud kestavad 1,2h või 2,4h. Autodeks selles sarjas on kaasaegsed GT3 klassi võistlusautod. Vormel 3 open-wheeler vormelite sarjas  imiteeritakse aga FIA F3 võistlusklassi, kus etapp koosneb kvalifikatsioonist ning 2x 40min sõitudest.

Kui „Simtech GT“ võistlussari kestab terve aasta vältel, siis Vormel 3 sari kestab talvest suveni ning sügisest talveni toimub Porsche SuperCup, kus sõidetakse Porsche 911 GT3 Cup autodega. Igast ringraja võistlusest toimuvad otseülekanded koos kommentaatoritega YouTube'i vahendusel.

EVAL sarjadesse on registreerunud ja osalevad ka sellised olulised nimed Eesti autospordis nagu Kevin Korjus, Johannes Moor, Raimo Kulli, Mario Vendla, Janno Ligur, Robert Virves ja ka Eesti kiireim e-sportlane Risto Kappet.