Henri Anier (keskel).Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
31. jaanuar 2020, 18:44

PÕNEV! Anieri üheksandaks jalgpalliriigiks võib saada Holland

Viimastel aastatel Eesti jalgpallikoondises esiründaja ametit pidanud Henri Anier võib liituda Hollandi klubiga Go Ahead Eagles, kus varem on leiba teeninud ka Sander Post ja Henrik Ojamaa.

Anier käis end klubile näitamas ja jättis Hollandi meedia andmetel hea mulje. Nüüd käivad läbirääkimised ning väidetavalt ollakse lähedal pooleaastase lepingu sõlmimisele, mis hoiaks Anieri klubis hooaja lõpuni.

Go Ahead Eagles hoiab Hollandi tugevuselt teises liigas viiendat kohta ning igati reaalne eesmärk on kõrgseltskonda tõusmine, kus viimati mängiti hooajal 2016-17.

Anier ise kandis eelmisel hooajal Lõuna-Korea klubi Suwoni särki. 29aastase ründaja senine klubikarjäär on olnud igati värvikas ja mitmekülgne. Ta on mänginud Eestis (Flora), Itaalias (Sampdoria), Norras (Stavangeri Viking ja Fredrikstad), Šotimaal (Motherwell, Dundee United, Hibernian, Inverness), Saksamaal (Aue Erzgebirge), Rootsis (Kalmar) ja Soomes (Lahti). Holland oleks juba üheksas riik, kus Anier profileiba teenib.

Eesti koondisest on tal kirjas 61 matši ja 13 tabamust. Kõigi aegade väravaküttide edetabelis jagab Anier koos Sergei Zenjovi ja Georg Siimensoniga üheksandat kohta.