Artti AigroFoto: SIPA/Scanpix
Talisport
1. veebruar 2020, 11:20

Kõva sõna! Artti Aigro jõudis MK-etapil punktidele (3)

Suusahüppaja Artti Aigro (20) jõudis Jaapanis Sapporos toimunud MK-etapil punktikohale. 126 ja 104,5 meetrised hüpped andsid eestlasele 25. koha.

Kvalifikatsioonis 137 meetri mäel 116 meetrit hüpanud eestlane tegi põhivõistluse avavoorus väga korraliku hüppe. 126 meetrine õhulend tõi Artti Aigrole 98,4 punkti, mis andis avavoorus 25. koha.

Teine vooru algas märgatavalt keerulisemates oludes ja Aigro lend kandus 104,5 meetrini. Kuna tuulega olid hädas ka konkurendid ja austerlane Jan Hörl võeti võistluselt maha, siis eestlane hoidis oma esimeses voorus kätteväidetud positsiooni. Kahe hüppe kogusummana sai Aigro 166,9 punkti, millega ta edestas ühe kohaga valitsevat suure mäe maailmameistrit Markus Eisenbichlerit.

Sapporo osavõistluse võit jäi kodumaale. Teist korda karjääris tõusis MK-etapi poodiumi kõrgeimale astmele jaapanlane Yukija Sato. Kummalist seeriat on tegemas Austria suusahüppaja Stefan Kraft, kes ühe MK-etapi võidu kõrvale sai tänavu juba seitsmenda teise koha. Teisalt tõusis Kraft maailmakarika üldliidriks. Kolmandana lõpetas poolakas Dawid Kubacki.

See oli tänavu esimene kord, kui Aigrol õnnestus MK-etapil jõuda 30 parema sekka. Enne Sapporot oli Aigro senise hooaja parim koht Rukas saadud 38. positsioon.