Erling Haaland.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
1. veebruar 2020, 19:07

Erling Haalandi pöörane hooaeg jätkub: esmakordselt algkoosseisu usaldatud norralane lõi järjekordsed kaks väravat (1)

19aastane norralane Erling Haaland jätkas oma uskumatut seeriat: norralasel on nüüd Dortmundi Borussia eest kolme mänguga kirjas tervelt seitse väravat!

Seejuures alustas täna kaks korda sihile jõudnud ründaja esmakordselt algkooseisus. Dortmundi viis koduväljakul 5:0 lõppenud mängus 13. minutil juhtima Jadon Sancho, kes tegi selle tabamusega ajalugu: nimelt sai noorest inglasest esimene alla 20aastane mängija, kes Saksamaa kõrgliigas 25 väravani jõudnud. 

18. minutil duubeldas Dortmundi eduseisu Haaland, teisel poolajal realiseeris penalti Marco Reus ja kaks minutit hiljem tegi seisuks 4:0 Axel Witsel. 76. minutil jõudis teist korda sihile norralasest väravamasin.

Dortmund asub liigatabelis 39 punktiga kolmandal kohal, juhib 42 silmagatiitlikaitsja Müncheni Bayern, kes alistas täna võõral väljakul Mainz 05 tulemusega 3:1. Kahe klubi vahele jääb Red Bull Leipzig, kes on pidanud ühe kohtumise vähem ja kellel koos 40 punkti.

Haalandil kulus Dortmundi särgis seitsme värava löömiseks kõigest 136 minutit, mis teeb keskmiselt tabamuse iga 19 ja poole minuti järel. Hullumeelses hoos oli norralane ka mullu sügisel, kui lõi Meistrite Liiga alagrupiturniiril kaheksa kolli ja Austria kõrgliigaklubi Red Bull Salzburgi eest kokku 22 mängus 28 väravat.

Bundesliga tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore