Novak Djokovic.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
2. veebruar 2020, 15:18

Djokovic tuli raskest seisust välja ning võitis maratonlahingu järel Austraalia lahtised

Austraalia lahtistel võitis meeste üksikmängu finaali Serbia tennisist Novak Djokovic (ATP 2.), kes alistas finaalis austerlase Dominic Thiemi (ATP 5.) 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

Avasetis läks tiitlikaitsja 3:0 ja 4:1 ette, kuid 26aastane Thiem suutis seejärel kolm geimi järjest võita. Djokovic suutis end omakorda koguda ning kohtumist juhtima asuda.

Teine sett kulges tasavägiselt seisuni 4:4, seejärel õnnestus Thiemil murda tiitlikaitsja serv ning otsustavas geimis sai austerlane võidu pärast teist korda setile servimist. 

Pärast seda paistis, et maailma viies reket hakkab kindlalt tiitli poole liikuma. Kolmandas setis murdis ta koheselt Djokovici servi, pääsedes 4:0 ja 5:1 ette. Lõpuks õnnestus tal pärast seisul 5:2 neljandat korda setivõidule servimist matšis ette minna. 

Neljandas setis suutis tiitlikaitsja seisul 4:3 esmakordselt vastase serv murda ning viimases geimis oli ta Thiemist selgelt üle. Viiendas, otsustavas setis pääses Djokovic 5:3 ette ning sai seisul 5:4 kolm korda tiitlile servida. Piisas vaid ühest korrast ning nii võitis 32aastane serblane oma kaheksanda Austraalia lahtiste trofee.

Karjääri 17. suure slämmi tiitli võitnud Djokovic kiitis pärast kolm tundi ja 59 minutit kestnud finaali vastast.

"Õnnitlen sind, Dominic, imelise turniiri puhul. Oli raske matš, kuid sa olid väga lähedal selle võitmisele. Sul on terve karjäär ees ning olen kindel, et võidad mitu suure slämmi turniiri," lausus Djokovic.

Serblane mälestas veel oma varakult lahkunud sõpra, möödunud nädalal traagilises õnnetuses hukkunud Kobe Bryantit.

"Üks inimene, keda oma lähedaseks pean, minu mentor Kobe Bryant ja tema tütar on siit ilmast lahkunud... Tahan meelde tuletada, et inimesed ühte hoiaksid. Olge koos perega, inimestega, kes teid armastavad ja teist hoolivad. Oleme küll tippsportlased ja võistleme, kuid elus on tähtsamaid asju ning neist tuleb olla teadlik," sõnas Djokovic.