Kyle Vinales (number 0) hiilgas Kalev/Cramo võidumängus. Foto: Tiit Tamme
Korvpall
2. veebruar 2020, 16:52

VÕIMAS! Kalev/Cramo alistas Euroliiga meeskonna ka võõral väljakul (2)

Pühapäeval kohtus Kalev/Cramo võõral väljakul Ühisliiga matšis Peterburi Zeniidiga. Kui oktoobris suutsid kalevlased koduväljakul Euroliiga võistkonna alistada, siis ka seekord pakuti fännidele ülimalt positiivne resultaat - Peterburi klubi alistati 76:75! 

Matši avapoolaeg möödus peamiselt Peterburi Zeniidi domineerimisel, ent nelja tähtmängija (Colton Iverson, Alex Renfroe, Dmitri Hvostov, Mateusz Ponitka) puudumisel ei suutnud võõrustajad kordagi suurt eduseisu sisse mängida.

Zeniit võitis avaveerandi 22 : 20 ja juhtis teise veerandi keskpaigal veel kolmel juhul seitsme silmaga. Küll aga tegi Kalev/Cramo poolajale suurepärase lõpu ning ilusate lahenduste toel mindi riietusruumi hoopis ise kahepunktilises eduseisus 43 : 41. 

Kolmandal veerandil näitas Euroliiga võistkond aga palju paremat kaitset ning kalevlased olid tihti rünnakul hädas lahenduste leidmisega. Siiski ei õnnestunud ka Zeniidi mängijatel Cramo korvi all kõik ladusalt ning suurt eduseisu ei saavutatud. Veerandi lõpetas Aigars Škele ilus korv ning tabloo näitas Zeniidi viiepunktilist edu 62 : 57. 

Kalev/Cramo alustas viimast neljandikku suurepäraselt - rünnakul leiti häid viskekohti ning kaitses tehti Zeniidi mängijate elu keeruliseks. Võõrustajad hoiti üle nelja minuti kuival ning mindi ise 66 : 62 ette ehk kahe veerandi peale tehti Euroliiga võistkonna vastu 11 : 0 vahespurt. 

Fännide närvidega mängiti kohtumise lõpuvileni. Kalev/Cramo hoidis pidevalt kahe- kuni neljapunktilist edu ning 1.03 enne lõppu pääses Cramo isegi seitsme silmaga juhtima 76:69. Ometi suutis Zeniit 32 sekundit enne lõppu vähendada vahe ühele silmale pärast Cramo ebaõnnestunuid rünnakuid ning rumalaid eksimusi kaitses. 

Kalevi rünnak ebaõnnestus (57protsendiliselt väljakult viskeid tabanud Kyle Vinales eksis kolmesel) ning Zeniidil avanes võimalus võtta viimase rünnakuga võit. Cramo õnneks jooksis Peterburi rünnak aga kokku - Andrew Albicy söötis palli otse auti ning järelejäänud 0,4 sekundiga mingit imet ei juhtunud. Lõpusireeni kõlades näitas tabloo Kalev/Cramo 76:75 võitu. 

Kalevi resultatiivseim oli Vinales 29 punktiga, Janari Jõesaar lisas 14 silma. Vastaste suurim korvikütt oli Austin Hollins 18 punktiga. Kohtumise tervet statistikat vaata SIIT.

Kalev/Cramo tõusis seitsmenda võiduga Ühisliiga tabelis lausa viiendale kohale, Zeniit langes kuue võidu ja üheksa kaotusega üheksandaks. 

Standings provided by Sofascore LiveScore