Anett Kontaveit.Foto: Robin Roots
Tennis
3. veebruar 2020, 12:53

OOTUS: kas Eesti tennisenaiskond suudab Kreekast jagu saada? (5)

5.-8. veebruarini peetakse Tallink tennisekeskuses Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi turniir. Avapäeval mängib Eesti Kreeka naiskonnaga, kes saabus Tallinna ilma esireketi Maria Sakkarita (WTA 23).

Kolmapäeval algab võistlus kell 16. Esimeses mängus on vastamisi teised reketid, seejärel esireketid. Pärast üksikmänge peetakse paarismäng. Kes kellega kohtub, pole veel teada, sest kaptenid annavad mängijate koosseisu üles enne mänge. Eesti koondisse kuuluvad Anett Kontaveit, Elena Malõgina, Katriin Saar, Valeria Gorlatš ja Saara Orav.

Pärast Sakkari loobumist on Kreeka koondise esinumber Despina Papamichail (WTA 265). Veel on koondises Valentini Grammatikopoulou (WTA 303), kõigest 14aastane Michaela Laki ja 15aastane Dimitra Pavlou.

Meiega samas alagrupis on väga ühtlase koondisega Itaalia, kus kaks paremat, Jasmine Paolini (WTA 94) ja Camila Giorgi (WTA 99), kuuluvad saja parema hulka ning ülejäänud – Giulia Laura Gatto Monticone (WTA 151), Martina Trevisan (WTA 154) ja Elisabetta Cocciaretto (WTA 176) – teise sajasse.

Kolmapäeval on nende vastaseks Austria eesotsas Barbra Haasiga (WTA 143). Teises alagrupis kohtuvad kolmapäeval Horvaatia ja Bulgaaria. Suursoosik Ukrainal on vaba päev.