Ott Tänak ja Martin Järveoja mullusel Rootsi rallil.Foto: AFP/Scanpix
WRC
4. veebruar 2020, 11:07

Rootsi ralli: toimumine endiselt suure küsimärgi all, üks programm jäetakse ära (1)

Rootsi ralli peaks hooaja kalendri järgi algama üheksa päeva pärast. Kuna aga ilmad on olnud soojad ning lund vähe, siis pole endiselt selge, kas etappi on võimalik korraldada. Täna otsustati, et Historic-klassi masinad sel aastal ei võistle.

Ralli peakorraldaja Glenn Olsson andis teada, et ilmastikutingimused on teinud küll olukorra keeruliseks, kuid etapi toimumiseks kaalutakse kõiki võimalusi.

"Rootsi ralli esindajad arutasid koos Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) ja WRC promootoritega autoralli MM-sarja teise etapi, mis peaks kestma 13. - 16. veebruarini Norra piiri juures Värmlandis, toimumise tingimusi. Viimastel päevadel on sadanud lund, kuid tavapäratult soojad ilmad ja praegused ilmaprognoosid tekitavad jätkuvalt murekohti. Hetkel pole teada, kas rajad on vastavas seisukorras kiiruskatsete plaanipäraseks korraldamiseks."

"Arutame olukorda veel tootjatega ning FIA uurib käimasoleva nädala alguses, millises seisus kiiruskatsed on. Kaalume igat võimalust ralli toimumiseks. Tingimusi jälgitakse pidevalt ning hindame olukorda sel nädalal uuesti, et selgusele jõuda, kas on vaja teha veel muudatusi."

"Et parandada etapi võimalusi, otsustasime jätta ära Rootsi ralli Historic-klassi sõidud," lausus Olsson intervjuus WRC-le.