Jari-Matti Latvala.Foto: AFP/Scanpix
WRC
4. veebruar 2020, 14:38

Rootsi ralli ärajäämine paneks Jari-Matti Latvala keerulisse olukorda

Soome ralliäss Jari-Matti Latvala on varem öelnud, et tahab tänavu kaasa teha viiel etapil. Kui Rootsi etapp peaks ära jääma – ja see on kehvade ilmastikutingimuste tõttu võrdlemisi tõenäoline –, oleks see ilma meeskonnata piloodile suureks tagasilöögiks.

Eelmisel aastal Toyotas kihutanud, kuid tänavu ilma lepinguta jäänud soomlane loodab kindlasti Rootsi rallil kihutada. Etapi toimumine on aga suure kahtluse all, kuna ilmad on sel talvel ebaharilikult soojad olnud ning lund on vähe. Täna teatati, et jäetakse ära Historic-klassi sõidud. Latvala tunnistas, et kui 13. - 16. veebruarini kavas olev ralli tervenisti ära jäetakse, paneks see ta raskesse olukorda.

"See on keeruline olukord, sest Rootsi ralli on mulle väga tähtis. Viimati sõitsin WRC autoga Hispaanias oktoobrikuus. Pärast seda pole sõitnud meetritki. Mida pikemaks paus venib, seda halvem on see mulle, sest sõidutunnetus hakkab kaduma. Mõistagi pole see oma lume ja jääga meeldivaim ralli. Kuid loodan, et see saab mingilgi moel korraldatud," sõnas Latvala portaalile Rallit.fi.

Pärast seda avaneb soomlasele võimalus MM-sarjas kruusateedel kaasa lüüa  alles hiliskevadel. 

"Järgmised kruusarallid Euroopas, mis mulle võimalikud oleksid, tulevad alles mai lõpus ja juuni alguses. See pole loomulikult ideaalne olukord ning prooviksin seda iga hinna eest vältida. Kui tahan tõestada, et võiksin järgmisel aastal tehasetiimis sõita, on see väga raske," lisas Latvala.