Ott Tänak 2019. aasta Rootsi rallil.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
4. veebruar 2020, 17:04

Rootsi ralli korraldajad: hetkeseisuga MM-etapp toimub

Rootsi ralli tegevjuht Glenn Olsson ütles tänasel pressikonverentsil, et vaatamata keerulistele ilmastikuoludele hetkeseisuga sealne WRC-etapp ära ei jää. 

"Hetkel keskendume sellele, et leida võimalusi võistlemiseks," vahendab Rootsi ralli tegevjuhi Glenn Olssoni sõnu kohalik telekanal STV. "Kõik tahavad siin sõita, aga veel on lahtine, mis kujul me seda teeme. Nii keerulisi olusid pole siin kunagi varem olnud."

Rootsi rallit kimbutavad plusskraadid. "Tähtsaim teema on turvalisus. Teedel ei tohi olla läbimatuid kohti, sest kiirabi peab vajaduselt kiiresti rajale pääsema. Peame tagama jäise pinnase," lisas Olsson. 

Täna otsustati ühtlasi, et WRC-klassile parimate tingimuste tekitamiseks ei võistle historic-klassi masinad. "Rootsisse teel olevad meeskonnad tahavad vastuseid," selgitas Karlstadi pressikonverentsil Olsson. "Oleme küll algselt teinud kokkuleppe, et tegu on talveralliga, aga proovime leida hetkeolukorras parimad lahendused."

Kuigi ilmateade lubab plusskraade, siis võistluse korraldajad loodavad, et prognoosid lähipäevil muutuvad. Rootsi ralli on varasemalt ära jäetud kahel korral. 1974. aastal kütusekriisi tõttu ja 1990. aastal sarnaselt sooja ilma tõttu. Viimati oli Rootsi rallil plusskraadidega probleeme 2016. aastalt. Toona jäeti lõpuks ära 12 kiiruskatset ja sarnaselt tänavusega ei lastud rajale historic-klassi sõidukeid. Suure tõenäosusega läheb ralli toimumise korral käiku sarnane stsenaarium.

"Teeme tööd, et Rootsi ralli saaks peetud parimal võimalikul viisil," võttis võistluse korraldaja seisud kokku. Rootsi etapp toimub 13.-16. veebruarini.