Craig Breen möödunud aasta Rally Estonial.Foto: Reigo Teervalt
WRC
4. veebruar 2020, 19:28

HUVITAV LÜKE! Tänaku tiimikaaslane kolib täiskohaga ralli EM-sarja

Iirimaa rallisõitja Craig Breen teeb tänavu Hyundai roolis kaasa ralli EM-sarjas. India rehvitootja MRF toel osaleb Breen kõigil kaheksal etapil.

Rootsi WRC-etapil Ott Tänaku ja Thierry Neuville`i kõrval kolmanda Hyundai enda käsutusse saav Craig Breen osaleb tänavu EM-sarjas täisprogrammiga. “Ootan põnevusega Euroopa rallimeistrivõistlustel osalemist,” sõnas Itaalia lipu all võistleva BRC Racingu tiimiga liitunud Breen. “On suurepärane sõita nii minu jaoks varasemalt tuttavatel kui ka uutel rallidel.”

Hyundai i20 R5 masinal sõitev Craig Breen jõuab võistlema ka Baltimaade teedele, sest ERC sarja kolmas etapp toimub mai lõpus Läti linna Liepaja ümbruses.

Oma õnnistuse iirlasele andis Hyundai tiimipealik Andrea Adamo. “Ootan põnevusega, mis tulemusi toob MRF rehvide ja BRC rallimeeskonna koostöö,” sõnas itaallanne DirtFishi kodulehel. “Euroopa meistrivõistlused on üks tähtsamaid võistlusi rallispordis, kus sõidetakse mitmetel väga kuulsatel etappidel. Lisaks on see suurepärane test nii autole kui ka rehvidele.”

30aastane Breen võistles EM-sarjas 2016. hooajal. Toona jäi ta kokkuvõttes poolaka Kajetan Kajetanowiczi järel teiseks. Eelmisel aastal osales iirlane kahel WRC-rallil, tänavu on tal kõrgeimas konkurentsis kindel vaid Rootsi etapil osalemine.