Timofei Mozgov.Foto: SIPA/Scanix
Korvpall
4. veebruar 2020, 20:33

Tühjad pihud? Venemaa klubisse siirdunud endine NBA-mängija pole tänavu palka veel saanud

Viimased üheksa aastat korvpalliliigas NBA mänginud ja tänavuseks hooajaks Euroliiga meeskonda Himki siirdunud Venemaa koondislane Timofei Mozgov pole tänavu veel palka saanud. Põhjuseks klausel, mille põhjal hakkab leping jooksma hetkest kui Mozgov saab mängukõlbulikuks.

33aastane keskmängija pole tänavu Moskva Himki eest debüüti teinud ja RIA Novosti andmeil pole Mozgov tänavu veel sentigi teeninud. 

Himki spordidirektor Pavel Astahhov ei kinnitanud ega lükanud väiteid ümber. "Leping on sõlmitud vastastikusel kokkuleppel ja kõik detailid on salajased. Poleks õige neid avalikustada."

Timofei Mozgov sõlmis USAst Euroopasse naastes Moskva Himkiga aastase lepingu. Venelane pallis viimased üheksa hooaega NBAs, kus pidas 494 mängu. 2016. aastal Cleveland Cavaliersi ridades võitis Mozgov tiitli. Lisaks on mehe koduklubideks olnud New York Knicks, Denver Nuggets, Los Angeles Lakers, Brooklyn Nets ja Orlando Magic.

Pole teada, kas ja millal 216cm keskmängija platsile naaseb. "Timofei olukord on segane. Keegi ei tea, millal ta naaseb. Ootame ära, millal arstid talle treenimiseks ja mängimiseks loa annavad," sõnas Astahhov.