Toshiro Muto (paremal)Foto: AP/Scanpix
Spordivaria
5. veebruar 2020, 12:49

Koroonaviirus murrab! Tokyo olümpiamängude korraldajad on tõsises mures

Koroonaviiruse levik Aasias, millesse on surnud 493 ja haigestunud ligi 25 000 inimest, on pannud Tokyo olümpiamängude korraldajad muretsema.

"Loodetavasti pannakse haiguse levikule võimalikult kiiresti piir," vahendas väga mureliku Jaapani olümpiakomitee juhi Toshiro Muto sõnu Soome ajaleht Iltalehti. "Teeme hetkel võitluses koroonaviirusega koostööd Rahvusvahelise Olümpiakomitee, Jaapani valitsuse ja Tokyo linnavalitsusega."

Viirus Jaapani pinnale veel jõudnud pole, aga hiljuti diagnoositi haigus kümnekonnal Yokohama sadamas maabunud ristluslaeva reisijal. Eeloleval suvel oodatakse olümpiakülla enam kui 11 000 inimest.

"Loodan kogu südamest, et saame olukorra kontrolli alla ja võistlused õnnestuvad. Teeme parima, et kaitsta sportlasi," selgitas olümpikaküla juht Saburo Kawabuchi.

Jaapani peaminister Shinzo Abe teates nädala alguses koostööst Maailma Tervishoiuorganisatsiooniga (WHO), et kindlustada turvalised olümpiamängud. Tõusva päikese maal arendatakse välja ka kiirtesti, millega saaks koroonaviirust avastada ja selle levikut seeläbi piirata.

Koroonaviiruse tõttu on Hiinas jäetud ära kümned spordivõistlused. Tokyo suveolümpiamängud peetakse 24. juulist 9. augustini.