Jari-Matti Latvala.Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
5. veebruar 2020, 23:18

Soome ralliäss Tänaku avariist: õnneks on WRC masinad piisavalt turvalised

Soome ralliäss Jari-Matti Latvala usub, et tänapäeval on autod oluliselt turvalisemad kui kümme aastat tagasi ning õnneks pääses seetõttu endine meeskonnakaaslane Ott Tänak hooaja avaetapil kõigest ehmatusega.

Mäletatavasti tegi eestlasest maailmameister Monte Carlo ralli avaetapil neljandal kiiruskatsel suurel kiirusel avarii, mis päädis katkestamisega. Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja veetsid küll öö haiglas, kuid kummalgi mehel vigastusi ei tuvastatud. 

Latvala sõnas, et tänapäeval peavad WRC masinad vastu suurtele põrutustele. "Autod kannatavad pöördeid hästi, kuid halvim, mis juhtuda sai, oli järsk pidurdus pärast kokkupõrget. Õnneks nii ei läinud," vahendas soomlase sõnu Ilta-Sanomat. 

34aastane Soome ralliäss, kes mullu Toyota meeskonnas kihutas, kuid tänavu tiimita jäi, loodab kaasa lüüa Rootsi rallil. Ta lisas, et viimaste aastatega on autod teinud suure arengu.

"Autod on viimase kümne aastaga palju turvalisemaks muutunud. Istmed on väga head, auto osad on kõvasti tugevamad nüüd. Uksed on näiteks turvalisemad, lisas Latvala.

Soomlase enda ohtlikem avarii juhtus 2009. aastal Portugalis. Latvala sõitis vastu kivist seina, mis auto õhku paiskas. Masina üle kaotati kontroll ning koos kaardilugeja Miikka Anttilaga veereti kallakult alla.

"Tänak sai kohe välja, kuid meie jäime kauemaks autosse. Kõige hullem oli see, et me nägime kurvis teepiirdeid meile lähenemas. Tole hetkel mõtlesin, et kas nüüd on kõik. See oli väga jube," meenutas Latvala.

Latvala avarii 2009. aastal Portugalis (alates 1:02):

Meenuta ka Tänaku avariid: