Sisuturundus
10. veebruar 2020, 09:21

Liisingu intressi garantii – mis see on? Kehtib ka firmadele

Suurem osa Eesti sõidukeid liisitakse või ostetakse laenuga, kuid krediidi taotlemine on alati natuke keerukas protsess. Kuvatakse intress alates 11% , kuid mis on tegelikkus, kui pakkumine tuleb? Enamasti midagi muud…

Eestis esimesena pakub Väikeliising.ee intressi garantiid. See tähendab, et juba enne taotluse tegemist garanteeritakse aastane intressimäär alla 10%. Mis on selle sisu, kommenteerib Kaur Mets:

Miks on intressi garantii vajalik?

Meie eesmärk on, et taotleja teaks ette, mis suurusjärgus on kulu. Kodupangas taotlust tehes ei tea me ette, milliseks kujuneb lõplik intressmäär, enne kui päev-kaks hiljem pakkumise saame. Väikelaenude näidatud INTRESS ALATES kujuneb tihtipeale lõpptoote puhul kaks korda kulukamaks. Samas, kes jõuab teha 10 taotlust, et üks kasutatud auto osta?

Kes saab taotlust esitada?

Otseseid piiranguid ei ole ja taotlused saab teha vaikeliising.ee veebis, kuid finantseerime kliente alates 19. eluaastast ning loomulikult peab kliendil olema tagatud maksevõime, sest lähtume vastutustundliku laenamise põhimõtetest. Ettevõtte puhul vaatame, et ühingul oleks korrektne ajalugu ning kaastaotleja ajalugu oleks samuti korras.

Mis on keskmine intressimäär?

Nagu garantii ütleb, ei ületa aastane intress 10% aastas. Intressi vahemik jääb 8,9 ja 9,9% vahele. Tegelikult tehakse algne pakkumine maksimum krediidi arvestuses, aga keskmine on täna 9,5% ringis.

Kas peate seda odavaks?

Võrreldes väikelaenude või muude järelmaksudega, oleme kindlasti skaala soodsamas otsas. Pangaliisingutega me laias laastus ei võistle, sest finanantseerime autode ostu kuni 15 000 EUR väärtuses. Samas on olnud ka kliente, kes 30 000 EUR + autosid ostavad. Meie puhul on kasko vabatahtlik ja meie teenus on kiirem ja mugavam.

Mis osas kiirem ja mugavam?

Kui auto on üle vaadatud, suudame vajalike andmete olemasolul teha lepingud juba 10-30 minutiga – viimasel korral peab olema mitu lepingut korraga tegemises. Kogu süsteem on automatiseeritud ning seetõttu teevad meiega koostööd paljud automüügiettevõtted. Miks peaks klienti ootama tagasi 2-3 tööpäeva pärast taotluse täitmist, kui tehingu saab tehtud mõnekümne minutiga ja müüjal on raha arvel samal päeval?

Nii te Väikeliising on kiire liising?

Jah, kuid ärme aja teda segi kiirlaenuga. Krediiditoodete gruppis oleme pangaliising, mis kvalifitseerub väike-krediiditoodete odavamasse gruppi ning ei mõjuta mingiski mõttes kliendi krediidivõimet tulevaste laenusoovide osas.

Kas soovitate Väikeliisingut kõigile eraisikutele ja ettevõtetele?

Kasutatud auto ostuks on ta minu nägemuses üks parimaid tooteid. Kui osta auto, mis on 1-5 aastat vana, saab pangast soodsama kuumakse tavaliisinguga, samas meil ei ole kasko kohustuslik. See, et suudame finantseerida ka alustavaid ettevõtteid on teistpidi tugevus, sest hetkel keegi teine seda selliselt ei tee. Samas alati on mõistlik tutvuda finantsteenuse tingimustega ning vajadusel konsulteerida spetsialistiga. 

Vaata lisainfot meie teenuse koha Väikeliising.ee!