Foto: Kuvatõmmis (https://www.twitch.tv/csgomaincast)
Esport
6. veebruar 2020, 19:05

ROPZ LONDONIS: Robin Kooli tiim Mousesports noppis tähtsa turniirivõidu (1)

Londonis aset leidnud ICE Challenge 2020 „CS:GO“ turniir on nüüdseks lõppenud. Finaalis läksid omavahel vastamisi Natus Vincere ning Eestist pärit Robin „ropz“ Kooli meeskond Mousesports. 

Turniirist võttis osa 8 meeskonda, kes tegid oma paremuse järjekorra selgeks alagrupistaadiumis. Nii Mousesports kui ka Natus Vincere kehtestasid end oma grupi vaieldamatute liidritena, lunastades sellega pääsme poolfinaalidesse. Seal võttis Mousesports vastu MAD Lionsi (keda võideti 2-1), Natus Vincerega läks vastamisi GODSENT (kes saadeti koju seisuga 2-0).

Finaalkohtumine esimene matš oli äärmiselt tasavägine. Esialgu suutis Natus Vincere mõnepunktilise vahe sisse rebida, eelkõige Mousesportsi lohakate käikude tõttu. Korraks jäi mulje, et Mouseportsi ootab nende endi poolt valitud Dust2 kaardil kaotus. Raundivõitude vahetamine jätkus kuni lõpuni, ent lõpuks väljus võitjana ropzi meeskond. Võit oli aga äärmiselt napp, seisuks 16-14.

Teiseks kaardiks sai Natus Vincere valik Inferno. Iroonilisel kombel kujunes see Mousesportsi võidujooksuks. Kõik meeskonna liikmed näitasid klassi, eelkõige säras Finn „karrigan“ Andersen. Matši lõpuks ilutses punktitablool seis 16-8 eestlase võistkonna kasuks.

Kolmanda matši alguses (kaardiks Train) andis Natus Vincere korraliku vastulöögi. Esimesed viis raundi kuulusid vaieldamatult neile. Kuuendas raundis suutis Mousesports napilt punkti napsata ning 7. raundi kaotusest rabeleti veelgi uskumatult välja. ChrisJ sooritas nimelt fantastilise ässa, alistades üksinda terve vastaste tiimi.

Kuigi Mousesports suutis ChrisJ suurepärasest esituses indu saada ja Natus Vincerele korraliku lahingu anda, jäi siiski peale viimase võim. Kolmanda matši võit läks Natus Vincerele, seisuga 16-11. Üleüldise seeria seisuks seega 2-1, mis siiski soosis veel Mousesportsi.

Neljas matš leidis aset Nuke'i kaardil. Taaskord oli Mousesportsil võimalus seeriale punkt panna ning sellest tulenevalt alustati vägagi tugevalt, rebides Natus Vincerelt viie võiduga eest ära. Kuigi tagaajajad said veel võimalusi ning ka raundivõite, hoidis Mousesports kätt kindlalt pulsil ning formuleeris võidu seisuga 16-9.

Turniiri auhinnafond oli 250 000 dollari suurune, sellest 125 000 läks Mousesportsile. Tegemist on suurepärase algusega Robin „ropz“ Kooli aastale.