Pettunud Lionel Messi.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
7. veebruar 2020, 08:40

Kummaline jalgpalliõhtu Hispaanias: nii Madridi Real kui ka FC Barcelona pudenesid koduses karikasarjas konkurentsist

Hispaania jalgpalli karikavõistlustel langes veerandfinaalis konkurentsist Madridi Real, kes jäi kodustaadionil tulemusega 3:4 alla Real Sociedadile. Hiljem samal õhtul pidi kaotusega leppima ka eelmise aasta finalist FC Barcelona, kes võõrsil tulemusega 0:1 Athletic Clubilt kaotuse sai.

Mullune Hispaania meistriliiga tšempion valdas küll kohtumise vältel 69% ajast palli ning evis ka vastastest pisut rohkem šansse, kuid neid ei suudetud eesotsas Lionel Messiga, kes 88. minutil väravavahiga silmitsi pääses, ära kasutada. Athletic Clubi, keda oli kodustaadionil toetamas rekordiliselt 49 154 poolehoidjat, viis poolfinaali Inaki Williamsi tabamus üleaja kolmandal minutil.

Samuti üllatuskaotuse saanud Madridi Reali vastu viis külalised 22. minutil juhtima kunagine imelaps Martin Ödegaard, kes on Sociedadis laenul just nimelt Realist.

Teise poolaja alguses lisas Sociedadi kasuks kaks tabamust rootslane Aleksander Isak ning kuigi üsna pea vähendas Marcelo Reali kaotusseisu kahele värvale, oli Mikel Merinol taas vastus varrukast võtta ja nii juhtisid külalised 70. minutiks juba 4:1.

Viimasel kümnel minutil üritas Real päästa, mis päästa annab ning Rodrygo ja Nacho väravatest saadigi vahe minimaalseks, kuid siis sai mänguaeg otsa ja nii on kindel, et klubi ajaloo 20. Hispaania karikas jääb Realil tänavu kindlasti võitmata. Viimati triumfeeris Real karikaga kuue aasta eest.

Real Sociedadi ja Athletic Clubi kõrval on koha Copa del Rey nelja parema seas taganud Granada ja esiliigaklubi CD Mirandes.