Ott Tänak.Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
7. veebruar 2020, 12:34

Rootsi ralliks valmistuv Ott Tänak: tunnen end pärast Monte Carlot iga päevaga järjest paremini (8)

Rootsi ralliks valmistuv Hyundai piloot Ott Tänak tõdes, et sai Monte Carlo etapist väärt õppetunni ning tunneb end iga päevaga järjest paremini.

Mäletatavasti tegi eestlasest maailmameister hooaja avaetapil neljandal kiiruskatsel suure avarii, mille järel oli ta sunnitud katkestama. Selle tõttu ei õnnestunud tal sealt ka punkte napsata, kuid Rootsis tahab Hyundai piloot hea tulemuse teha.

"Tunnen end pärast Monte Carlot iga päevaga järjest paremini. Saime väga hea õppetunni ning nüüd teame, et peame igal rajalõigul keskenduma senisest enam. Rootsi etapp on aasta esimene lahtise pinnaga ralli, kuid loodan, et meil õnnestub hea tulemus saada," sõnas Tänak meeskonna pressiteate vahendusel.

Rootsis läbitakse kehvade ilmastikutingimuste tõttu ralli lühendatud kujul, kokku on kavas 11 etappi. Hyundai pealik Andrea Adamo usub, et selle tõttu tuleb võidukihutamine tavapärasest keerulisem.

"Hindame korraldajate ja Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) pingtusi, tänu neile saab Rootsi ralli toimuda. Tunnustame neid selle eest, et nad on pidanud tegelema väljakutsetega, mis valmistumisel ette tulid. Otsuse langetamisel oli tähtis turvalisus. Etapist on raske midagi oodata, miski pole kindel," lausus Adamo.

Tunamullu etapivõidu teeninud Thierry Neuville sõnas, et kuna lund on vähem, võivad olud olla rasked. "Ideaalis oleks Rootsi rallil väga palju lund ja lumevalle, teed oleksid väga jäisedm mis oleksid meile ideaalsed tingimused, et täie enesekindlusega autost kõike välja võtta. Kuid kui lund on vähem kui eelmistel aastatel, võib seal olla päris raske," ütles Neuville.

Rootsi etapp toimub 13. - 16. veebruarini.