Katrina Lehis võitis Barcelonas MK-etapi.Foto: Tiina Kõrtsini
Vehklemine
8. veebruar 2020, 19:06

SUPER! Katrina Lehis võitis Barcelonas MK-etapi (1)

Sel nädalavahetusel peetakse Barcelonas naiste epeevehklemise MK-etapp, kus eestlannad jahivad tähtsaid olümpiapunkte. Laupäevasel individuaalvõistlusel sammus Katrina Lehis võidult võidule ning tasuks tuligi talle esikoht!

Julia Beljajeva laeks jäi kaheksandikfinaal, Erika Kirpu, Irina Embrich ja Nelli Differt piirdusid ühe matšiga.

Reedese kvalifikatsiooni järel pääsesid põhivõistlusele viis eestlannat: Katrina Lehis, Erika Kirpu, Nelli Differt, Irina Embrich ja Julia Beljajeva. Eelring jäi seekord Kristina Kuuse, Laura Küti ja Veronika Zuikova laeks.

Esimesest ringist pääsesid 32 parema sekka Lehis, kes alistas 13:12 ungarlanna Eszter Muhari, ja Beljajeva, kes sai seisul 1:0 Tuneesia vehkleja Sarra Besbesi vastu loobumisvõidu.

Kirpu jäi tulemusega 13:15 alla ukrainlannale Džoan Feybi Bežurale, Embrich kaotas venelannale 7:8 Tatjana Gudkovale ning Differt pidi tulemusega 11:15 tunnistama prantslanna Alexandra Louis Marie paremust.

32 parema seas alistas Lehis tulemusega 14:9 maailma esinumbri, rumeenlanna Ana Maria Popescu. Kaheksandikfinaali jõudis ka Beljajeva, kes alistas prantslanna Josephine Jacques Andre Coquini 14:13.

Kaheksandikfinaalis jätkus Lehise edutee, kui ta alistas Lõuna-Korea vehkleja Sera Songi 15:12. Beljajeva kohtus Hongkongi sportlase Vivian Man Wai Kongiga ja pidi paraku vastu võtma kaotuse 10:15.

Veerandfinaalis oli Lehise vastaseks itaallanna Mara Navarria. Ka sellest matšist väljus tulemusega 15:11 võitjana Lehis ja nii vehkles ta poolfinaalis venelanna Tatiana Gudkovaga.

Tasavägiselt kulgenud kohtumises otsustas võitja saatuse viimane torge. Selle tegi Lehis, kes võitis matši 11:10 ja jõudis nii finaali välja.

Esikohamatš prantslanna Alexandra Louis Mariega kulges selgelt Lehise dikteerimisel ning tulemusega 15:8 kuulus võit ja koos sellega esikoht MK-etapil talle.

Pühapäeval on kavas olümpiat arvesse võttes eriti kõrge kaaluga naiskondlik võistlus.