Foto: Robin Roots
Tennis
8. veebruar 2020, 18:09

Kontaveit alistas maailma neljanda reketi, aga naiskonnale sellest ei piisanud (25)

Eesti tennisenaiskond kohtus laupäeval koduse Tennise Föderatsiooni karikasarja (Fed Cup) esimese grupi turniiri play-off'is hirmtugeva Ukrainaga. Kuigi meie esinumber Anett Kontaveit alistas maailma neljanda reketi, jäi sellest naiskonnale väheseks. 

Eesti suutis alagrupiturniiril alistada ainult Austria, jäädes kohtumistega 1 : 2 alla Kreeka ja Itaalia naiskondadele. Sellest hoolimata saadi läbi surnud ringi alagrupiturniiril teine koht ning naiskond võitleb täna Ukrainaga pääsu eest maailmaliiga üleminekumängudele.

Ukraina on väga tugev vastane - nende esireket on WTA edetabeli neljas reket Elina Svitolinaga, samuti esindab neid 26. real asuv Dajana Jastremska.

Päeva esimeses matšis pidi Jelena Malõgina (WTA 553.) tunnistama Jastremska kindlat 3 : 6, 1 : 6 paremust.

Esireketite heitluses kohtus Anett Kontaveit (WTA 22.) Svitolinaga. Matšis nägi tõelist tipptaset ning eestlaste õnneks ja rõõmuks väljus võitjana Anett Kontaveit - 6 : 4, 6 : 7 (5), 6 : 2. Kohtumine kestis kaks tundi ja üheksa minutit. 

Paarismängus esindasid Eestit Malõgina ja Kontaveit, Ukrainalt tuli vastu vastu Jastremska ja Martja Kostjuk (WTA 167.). Suuremaks mänguks aga kahjuks ei läinud - pärast avaseti 2:  2 viigiseisu, võitis Ukraina duo kümme geimi järjest ning kogu kohtumise 6 :2, 6 : 0 vaid 52. minutiga.

Koduse Fed Cup'i tulemusena jäi Eesti I liigasse pidama. Ukraina, kes oli Tallinnasse tulnud koondistest kõige tugevam, pääses edasi maailmaliiga üleminekumängudele. 

18:15

Siin on paarismängu statistika.

18:09

LÄBI! Ukraina võidab teise seti kuivalt ja matši 6:2, 6:0. Ukraina duo võitis kümme geimi järjest ja Ukraina naiskond pääses maailmaliiga üleminekumängudele. 

18:05

Kontaveitil ja Malõginal väga šanssi enam pole - teises setis ollakse 0:5 taga. Ukraina fännid seisavad juba püsti ja lasevad keeltepaeltel valla

18:00

Teine sett jätkub sealt, kus esimene pooleli jäi - Ukraina duo mängib paremat tennist ning neil õnnestub kahel korral eestlannade servigeim murda. 3:0 teises setis, ukrainlannad on võitnud seitse geimi järjest....

17:49

Esimene sett läheb kindlalt Ukrainale 6:2. Ukrainlannadel õnnestub murda veelkord Malõgina servil ning enda pallingugeimid võidetakse kindlalt. Seni on vahe olnud selge.

17:34

Kaks servimurret järjest - eestlannadel õnnestub võita Kostjuki servigeim ning ukrainlannadel Kontaveiti oma. Ukraina paar juhib 3:2. 

17:28

Ukrainlannad alustavad oma servil samuti hästi ning võidavad servigeimi. Küll aga jääb Malõgina servil hätta ning Jastremska-Kostjuk duo murrab. Ukraina juhib otsustavas paarismängus esimest setti 2:1.

17:22

Kohtumist alustab Kontaveit hea pallingugeimiga. Malõgina näitab ka võrgus teravat mängu ning Eesti läheb juhtima. Kahjuks peab aga tõdema, et kui eelmises mängus oli tribüün rahvast pilgeni täis ning inimesed istusid isegi vahekäikudes, siis paarismänguks on pooled inimesed lahkunud

17:15

Otsustav paarismäng on peagi algamas! 

16:37

Siin on kohtumise statistika. Matš kestis kaks tundi, üheksa minutit! 

16:35

See tähendab, et Eesti saatus - kas naiskond jõuab maailmaliiga üleminekumängudele - selgub paarismängus! 

16:34

VÕIMAS! Anett läheb Svitolina servigeimil 15:40 juhtima, ent ei suuda kahte esimest matšpalli ära kasutada. Tasamängus lööb aga Anett kaks võimsat äralööki ning võidab seti ja kogu matši 6:3, 6:7(5), 6:2! 

16:28

Pinget jagub veel küllaga - Svitolina võidab oma servigeimi kindlalt ning läheb veel Kontaveiti servigeimil 0:30 ja 30:40 juhtima, ent Anett suudab võidelda välja tasamängu. Ukrainlannal on veel kaks murdepalli, aga Anett suudab pika geimi enda kasuks pöörata! 5:2, Kontaveit juhib otsustavas. 

16:19

Kontaveit on servil taas ülimalt kindel - Anett lõpetab geimi ässaga ning juhib juba 4:1! 

16:18

SUPER! Anett murrab kohe tagasi! Kontaveit juhib 3:1! eesti lootus veel püsib! 

16:15

Kauaks rõõmu ei jagu - Svitolinal õnnestub vastu murda. 

16:11

Anettilt super algus kolmandale setile - kõigepealt võidab Kontaveit kindlalt enda servigeimi ja suudab seejärel murda Svitolina pallingu, lõpetades geimi oivalise mööda joont tagantkäe löögiga, mis napilt riivab küljejoont. 2:0 Kontaveit otsustavas ees! 

16:05

Seni oleme täistribüünide ees näinud tipptasemel tennist! 

(Robin Roots)
16:03

Anett teeb aga ridamisi lihtvigu ning ukrainlanna võidab neli punkti järjest. Svitolina saab veel kaks settpalli, mille teise kasutab ära pärast järjekordset Kontaveiti võrku lööki. Teine sett Svitolinale 7 : 6 (5). Meid ootab vägagi otsustav kolmas sett!  

16:00

Kontaveit näitab visa võitlusvaimu ja saab kätte minibreak'i, kui võidab pika pallivahetuse, mille jooksul mängis pidevalt kaitsvalt. Pooltevahetusel juhib Anett 4:2.

Loe rohkem