Frida Karlsson.Foto: EPA/Scanpix
Talisport
9. veebruar 2020, 13:23

Rootsi suusatalent kirjeldab müstilist MK-karussellist kõrvale astumist: arstid keelasid mul treenida

Vaid 20aastane rootslanna Frida Karlsson stardib pika pausi järel Faluni MK-etapil. Eelmisel aastal kolm MM-medalit võitnud murdmaasuusataja sõnul tabasid teda ületreenimisest tekkinud tervisemured.

Frida Karlssonist oodati tänavu kõva konkurenti Therese Johaugile, kuid rootslanna pidi peale hooaja avavõistlust Rukal jääma puhkepausile. Rootsi suusaliit keelas noorel suusatajal rajale minna, sest Karlssoni terviseuuring vihjas ületreenitusele. Kahe ja poole kuu pikkuse pausi järel on talent taas stardijoonel.

"Olin liiga innukas. Mulle meeldib treenida ja ma ei leidnud õiget tasakaalu," selgitas Karlsson, kes esialgu sunniti kodusele puhkusele ja kellel keelati igasugune treenimine. "Võtsin seda väga raskelt. Olin löödud ja magasin päevad läbi."

"Ma pole viimased kaks ja pool kuud sisuliselt harjutanud. Olen teinud hommikul väikese trenni ja ülejäänud päevast on vaba," kirjeldas oma viimaseid kuid Seefeldi MMil hõbeda, pronksi ja teatesuusatamise kulla võitnud rootslanna.

Karlssonist oodati suurt konkurenti suusakuninganna Therese Johaugile. "Ta on nüüd kindlasti palju targem," ütles norralanna kohalikule rahvusringhäälingule. "Karlsson saab nüüd aru, et noorteklassist tulek täiskasvanute sekka on keeruline. Usun, et ta hooaja lõpus on kõrges konkurentsis, aga Falunis ei tasu temalt veel liiga palju oodata."