KÕVA VÕITLUS: Anett Kontaveit võitles, hambad ristis, triiki täis tribüüni ees maailma neljanda reketiga kaks tundi ja üheksa minutit, mis kulmineerus eestlanna võiduga. Naiskonda see ei aidanud, sest paarismängus saadud kaotuse tõttu maailmaliiga üleminekumängudele ei pääsetud. Foto: Robin Roots
Tennis
9. veebruar 2020, 21:45

Tennisenaiskond täitis eesmärgi, aga oleksid ei maksa

Eesti tennisenaiskond võitles sel nädalal Tallinnas toimunud Fed Cupi esimese grupi turniiril visalt ning jõudis play-off’i, kus tunnistati tugeva koosseisuga kohale tulnud Ukraina paremust. Kapten Märten Tamla sõnul täitsid naised eesmärgi, aga õhku jääb küsimus, mis kõik oleks võinud olla. 

Föderatsioonide karikasari tõi Tallinna tõelise tipptennise, mille kõige ehedam näide oli Eesti esireketi Anett Kontaveidi (WTA 22.) matš maailma edetabeli neljanda reketi, ukrainlanna Elina Svitolinaga. Kaasahaaravas ja põnevas lahingus pakuti triiki täis tribüünile sellisel tasemel tennist, mida Maarjamaal tihti ei näe: pikad ja haaravad pallivahetused, tugevad ja väga täpsed löögid, emotsioonide virvarr. Kaks tundi ja üheksa minutit kestnud tennisegurmaanide maiuspala kulmineerus eestlanna 6 : 3, 6 : 7 (5), 6 : 2 võiduga. „Kontaveit, Kontaveit, Kontaveit,“ skandeeris püsti tõusnud publik täiest kõrist.

Edasi lugemiseks: