Jari-Matti Latvala.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
10. veebruar 2020, 10:27

Jari-Matti Latvala: Kalle Rovanperä on järgmine soomlasest ralli maailmameister (3)

Soome ralliäss Jari-Matti Latvala ei tunne Kalle Rovanperä suhtes kibestumist, ehkki tulevikulootus puksis ta Toyota tiimist välja.

Latvala tunnistas, et 2019. aasta polnud tal kõige parem. „Isiklikud probleemid ei tohiks mõjutada, ometi mõjutasid. Ma ei suutnud endast parimat välja pigistada,“ rääkis Latvala, kui ta Rootsi ralli eel uut kiivrit tutvustas.

Toyota boss Tommi Mäkinen tegi raske otsuse ja vahetas välja kõik kolm juhti. Elfyn Evans tuli tiimi M-Spordist, Sebastien Ogier Citroënist ja Kalle Rovanperä kasvas juunioride sarjast WRC tasemele.

Latvala saatus oli rentida auto Mäkineni meeskonnalt Rootsi ralliks ja loota, et ta pääseb tiimi 2021. aasta hooajaks.

Uued Toyota piloodid tegid Monte Carlos hooaja esimesel rallil head tööd. Ogier ja Evans tagasid tööandjale teise ja kolmanda koha. Rovanperä kaotas võitjale üle nelja minuti. Ometi leiab Latvala, et kaasmaalase esinemine oli suurepärane.

„See oli Kallelt küps etteaste,“ arutles ta. „Tean, et selles vanuses oli mul kohutav soov ennast näidata. 2007. aastal Monte Carlos ei olnud algul mingit hoogu ja kui hakkasin seda leidma, kihutasin viimasel katsel betoonseina. Kalle ei pruukinud olla kiire, kuid ta hoidis oma taset algusest lõpuni. Talle oli kindlasti antud korraldus seda teha.“

Latvala ennustab Rovanperäle helget tulevikku. „Kallel on ralli maailmameistriks saamiseks kõik olemas. Ta on järgmine soomlasest maailmameister,“ usub vanameister Latvala.