Jenny Fransson.Foto: Reuters/Scanpix
Maadlus
10. veebruar 2020, 12:00

JULM: Rootsis nõutakse dopingukontrollis põrunud naismaadlejale karmimat karistust kui Johaugile (2)

Rootsi maadlusäss Jenny Fransson andis hiljuti positiivse dopinguproovi. Tema kehast leiti anaboolsete steroidide jälgi.

Fransson ütles, et ei tea, kuidas ained tema organismi sattusid. 32-aastane sportlane arvas, et tegemist on sabotaažiga - keegi olevat spordisaalis tema joogipudelisse sokutanud keelatud aineid.

Ajalehe Expressen kommentaator Tomas Pettersson ei usu selgitust. "Kas see võib nii olla?" küsis ta oma kolumnis. Ja lisas: "Kõik on alati võimalik, kuid ausalt öeldes kõlab see väga ebatõenäoliselt."

Norra suusastaarile Therese Johaugile määrati 18-kuuline võistluskeeld ja ta ei saanud 2018. aasta olümpial osaleda. Pettersson nõuab nüüd Franssonile veelgi karmimat karistust.

"Miks? Kuna Johaug oli juba esimesest päevast selgitanud, kuidas steroidid tema kehasse sattusid. Johaugil oli ka kergendavaid asjaolusid, sest tema puhul järgiti koondise arsti juhiseid.“

Franssonil seevastu puudub positiivse dopinguproovi kohta mõistlik selgitus. "Teda tuleb karistada karmimalt kui Johaugi," tõdes Pettersson oma arvamusloos.