Lewis Hamilton pole odav mees.Foto: Matthew Childs
Vormel 1
11. veebruar 2020, 19:00

Uus leping lennutaks Lewis Hamiltoni enimteenivate sportlaste edetabeli esikümnesse (1)

Vormel 1 sarja superstaar Lewis Hamilton kohtus täna Mercedese esindajatega, et pidada läbirääkimisi uue lepingu osas. Mehe soov on selge: kui praegu jääb tema aastane sissetulek (koos sponsorlepingutega) Forbesi andmetel 50 miljoni euro kanti, siis edaspidi peaks see olema ligi 80 miljonit eurot.

See tähendaks ka seda, et kui praegu platseerub Hamilton enimteenivate sportlaste edetabelis 13. kohale, siis edaspidi saaks ta uhkustada esikümne koha üle. Siiski jääks ta oma teenistusega kõigest 9. positsioonile, NBA staaride LeBron Jamesi ja Kevin Duranti vahele, kes kasseerivad aastas vastavalt 81,2 ja 59,3 miljonit eurot.

Edetabeli teravaimast tipust lahutaks Hamiltonil aga ka uue lepingu korral üksjagu eurosid. Kohad esikolmikus on hõivanud jalgpallimaailma suurkujud Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Neymar vastavalt 116, 99,6 ja 96 miljoni eurose aastasissetulekuga.

Hamiltoni jäävad edestama ka poksija Canelo Alvarez (86,6 miljonit), tennisist Roger Federer (85,4 miljonit) ning ameerika jalgpallurid Russell Wilson (82 miljonit) ja Aaron Rodgers (81,8 miljonit).

Ilmselt ei jää Mercedese bossidel ka muud üle, kui rahakotirauad lahti lüüa, sest kuuekordse maailmameistri praegune leping saab tänavuse aastaga läbi ning väidetavalt limpsab Ferrarigi Hamiltoni teenete peale mõeldes keelt.