Rapla fännid.Foto: Robin Roots
Korvpall
11. veebruar 2020, 22:42

Raplal jäi napilt pärnakate vägitükk kordamata (2)

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti teisipäeval üks mäng, milles Rapla Avis Utilitas võõrustas Riia VEFi. Kui Pärnu Sadama meeskond suutis laupäeval tabelis teisel kohal paiknevat Läti suurklubi hammustada ja võidu võtta, siis Rapla pidi leppima napi kaotusega.

Kohtumine algas tasavägiselt ning viie ja poole minuti möödudes oli seis 14:14. Siis tegi VEF Janis Blumsi juhtimisel 13:0 spurdi ja avaveerandi lõppedes oli külaliste eduseis kümnepunktiline. Esimese poolaja lõpuks suutis kodumeeskond vähendada vahe kuue punkti peale. 

Teisel poolajal hoidis Rapla VEFist küünte ja hammastega kinni ning Rait-Riivo Laane vabavisetest 1.22 enne lõpuvilet saadi kaotusseis minimaalseks 66:67.

Paraku tabas vastaste Lester Medford lähiviske vastu, Xavier Raynard Thames realiseeris kaks vabaviset ning Rapla oli jäänud jällegi viie punktiga taha. Indrek Kajupanga ja Gregor Ilvese kaugvisked vajalikel hetkedel ei tabanud, mängu üritati veel vigade tegemisega päästa, aga Thames tabas veel kaks vabaviset ja VEF sai kokkuvõttes kirja seitsmepunktilise võidu 73:66.

VEFi parimana viskas Thames 22 punkti, Rapla resultatiivseim oli Devaugntah Williams 24 punktiga.

Eesti-Läti korvpalliliiga jätkub kolmapäeval, kui vastamisi on BK Ventspils ja Pärnu Sadam ning BK Ogre ja Tartu Ülikool.

TURNIIRITABEL