Jari-Matti Latvala.Foto: Martin Ahven
WRC
12. veebruar 2020, 12:13

WRC-sarja naasev Latvala: saan esimest korda üle pika aja sõita muretult

Erasõitjana Toyota Yarisega Rootsi rallil osalev Jari-Matti Latvala sai möödunud reedel sõbralt telefonikõne. "Jari-Matti, mu ainus soov on, et sa ei hakkaks paanitsema ega endale stressi tekitama," sõnas ta. Latvala lubas sõbra nõuannet kuulda võtta.

"Ausõna, ma ei aseta endale olukorda arvestades mingeid pingeid," kinnitas kahe hooaja vahel töötuks jäänud Latvala väljaandele DirtFish.

"Saan esimest korda üle pika aja sõita muretult ja selge mõistusega. Mul on Rootsi ralliks tohutult energiat. Võin ütelda, et surve kaob nii pea, kui auto käivitan. See on suurepärane tunne."

Latvala ettevalmistus piirdus poole testipäevaga Soomes Puuppolas, kus ta jagas Yarist jaapanlase Takamoto Katsutaga. Soomlane tõdes, et ei saanud selle ajaga seadistust täielikult paika, kuid kavatseb suures osas kasutada eelmise aasta seadeid.

"Testimine oli mulle hea, sest sõitsin viimati WRC-masinaga oktoobris Hispaanias. Ausõna, olin sõites nagu laps kommipoes. Nautisin seda meeletult," tunnistas Latvala, kes on Rootsis võitnud neli korda.

Kas ta suudab viienda nimel heidelda? "Ma ei oska ütelda, mis on võimalik. Autos pole küsimus, aga näis, kui kiiresti leian rütmi ja enesekindluse."

Õhtulehe ekipaaž startis täna varahommikul Rootsi poole, nii et vahendame toimuvat sündmuste tulipunktist.