Marte Olsbu Röiselandi relv ei töötanud eilsel treeningul nii nagu peaks. Foto pärineb Pokljuka MK-etapilt.Foto: AP/Scanpix
Talisport
12. veebruar 2020, 11:29

Norra laskesuusastaari tabas MMi treeningul suur mure, mis võttis silma märjaks

Norra laskesuusakoondise ühe suurema medalilootuse, Marte Olsbu Röiselandi esimene treening MMi toimumiskohas Anterselvas läks untsu, sest tema relva lukusüsteem tõrkus.

Treenerid püüdsid Röiselandi aidata, kuid tulutult. Nukker Röiseland vaatas seda pealt ja pühkis päikeseprillide alt põsele voolanud pisara, kirjeldas Norra rahvusringhääling. Lõpuks jäigi tal normaalne lasketrenn tegemata.

"Ma ei tea, mida öelda... See on frustreeriv. Loodetavasti saadakse relv homseks (tänaseks – M. T.) korda. Mul on hea meel, et mina pole see, kes peab seda parandama," sõnas Röiseland.

Koondise lasketreener Patrick Oberegger teatas hiljem NRK-le, et norralased viivad Röiselandi relva kolmetunnise autosõidu kaugusele Saksamaale, kus asub nende relvameister.

"Võtsime relva [koos Siegfried Mazet'ga] lahti ja panime taas kokku. See töötab nüüd korralikult, kuid viime relva igaks juhuks spetsialisti juurde veendumaks, et kõik on korras. Martest on kahju, kuid oleme eelnevalt korralikult treeninud," lausus Oberegger.

Anterselva MM algab homme segateatevõistlusega.