Sten Saaremäe.Foto: Facebook / @stensaaremaemma
Võitlussport
12. veebruar 2020, 10:41

Kas ka viies soomlane saab nüpeldada? Eesti parimat sulgkaalu vabavõitlejat ootab Helsingis õhtu peamatš (4)

Eesti parim sulgkaalu vabavõitleja Sten Saaremäe (6 võitu, 1 kaotus) võitleb sel laupäeval Soomes, Põhjamaade ühes juhtivas vabavõitlusliigas Cage Soome teise numbri Edward Wallsiga (9 võitu, 4 kaotust). Vastasseis toimub Helsingis juubeliürituse Cage 50 peamatšina.


Tartu spordiklubi Englas esindav 27aastane Saaremäe on natuke rohkem kui aasta jooksul võitnud nelja Soome võitlejat. Neist viimane, Ville Yrjölä (7 võitu, 4 kaotust) langes Saaremäe käe läbi 2. novembril tehnilise nokaudiga. Saavutatud tulemus oli niivõrd silmapaistev, et meie regiooni ühe juhtiva võitlussarja Cage pealikud pakkusid eestlasele oma juubeliüritusel matši Soome teise mehe vastu (sulgkaalu parim, Makwan Amirkhani võitleb juba UFCs).

Saaremäe sõnutsi on Walls huvitava stiiliga vastane. "Walls on hea lööja ning tal on tugev kaitsemaadlus. Olen teda aastaid jälginud ja teadsin, et ühel päeval kohtume," kommenteeris Saaremäe saabuvat lahingut pressiteate vahendusel.

Walls iseloomustab eestlast kui väga kõva vastupidavuse ja töövõimega võitlejat, kes proovib vastase oma tempoga kaasa meelitada ja ta ära väsitada. "Saaremäe meenutab mulle oma stiililt Nate Diaz't, nende lähenemine on sarnane," kirjeldab Soome esindaja Saaremäed.

Natuke vähem kui kolm ja pool aastat tagasi profispordiga algust teinud Saaremäe kontol on kuus võitu ja üks kaotus. Lisaks treeningutele Tartu koduklubis Englas on Saaremäe ettevalmistuses olulisel kohal püstivõitluse treener Vallo Hannus (3D Treening) ja endine Eesti sprinditipp Argo Golberg, kes hoolitseb Saaremäe üldfüüsilise ettevalmistuse eest.