Airbus A220-300Foto: Reuters/Scanpix
Võrkpall
12. veebruar 2020, 13:10

ÄREV OLUKORD! Mootoririke sundis Saaremaa võrkpalliklubi vedanud lennuki hädamaandumisele (10)

Saaremaa võrkpalliklubi koos 30 poolehoidja ja nelja ajakirjanikuga maandus täna keskpäeval Malaga asemel Bordeaux’s, sest AirBalticu lennukil tekkis Prantsusmaa kohal tehniline rike, teatas võrkpall24.ee.

"Lendasime 11 km kõrgusel, kui käis üks pauk. Tugev pauk, misjärel stjuardessid hakkasid suht ärevalt lennuki akendest mootoreid piiluma ja vaatama, mis juhtus. Nad olid veidike ärevad. Oli näha, et üks mootoritest ei töötanud. Eks mõnel [reisijal] oli suurem, mõnel väiksem ärevus. Piloot ütles, et meil on tehniline probleem ja pöördume tagasi Prantsusmaa poole ning maandume Bordeaux’s. Erilist paanikat polnud, aga ärev oli ikka," kirjeldas samuti lennukis viibinud Saaremaa võrkpalliklubi mänedžer Hannes Sepp kella 13 paiku juhtunut Õhtulehele.

Hannes Sepp. Foto: Martin Ahven

Ta viibis vestluse ajal Bordeaux' lennujaamas ja ootas uut lennukit, mis peaks sinna jõudma Eesti aja järgi kella 17.30 paiku. "Seejärel laaditakse pagas ümber ja lendame uue lennukiga Malagasse," kirjeldas Sepp lähituleviku plaane.

"Seal tuleb meile järele uus buss, millega sõidame kaks tundi [mängupaika] Almeriasse. Tänasele õhtule planeeritud trenn ja koosolekud jäävad ära. Loodame, et jõuame uneajaks hotelli. Kahju. Meil oli planeeritud väga sujuv reis. Läksime juba eile Riiga ja täna pidime 4,5 tunniga Malagasse jõudma ning kella 14ks hotellis olema, et puhata ja siis treenida. Aga peaasi, et oleme kõik elus ja terved. Mis ei tapa, teeb tugevamaks," sõnas Sepp ja lisas, et praegu on seltskonnas meeleolu okei.

"Saime toidutalongid, praegu sööme. Midagi hullu pole. Elu läheb edasi. Oli õnnelik õnnetus, nüüd lihtsalt päevaplaanid muutusid natuke."

Kas on üldse tuju ka minna varsti uuesti lennukile? "Ei ole jõudnud mõeldagi," tunnistas Sepp. "Tuleb mõelda nii, et lennukiga on väiksem tõenäosus midagi juhtuda kui mööda maad transpordiga. Mõnel võib-olla on kõhe tunne, aga usun, et kõik läheb hästi. Eks teatud värin on ikka."

Selge, et säärane vintsutus võib avaldada homsele mängule mõju, kuid Sepp märgib, et äkki hoopis positiivselt. "Äkki see hoopis liidab ja lähme homme suurema energiaga peale," arutleb ta.

"Ega olukorda muuta ei saa. Tuleb õnnelik olla, et mootor ei plahvatanud 11 km kõrgusel, vaid läks lihtsalt pauguga katki. Igatahes lähme võimsat lahingut andma. Kui saame öösel rahulikult magada, siis arvan, et kõik on hästi. Tahaks loota, et tuleb hea tulemus."

CEV Challenge Cupi kaheksandikfinaali korduskohtumine Saaremaa ja Almeria vahel algab homme Eesti aja järgi kell 21.30.