Võrkpall24 portaali peatoimetaja Karl Rinaldo (paremal) tunnistas, et kuigi ärevaks olukord lennukis ei kiskunud.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
12. veebruar 2020, 14:14

Koos võrkpalluritega hädamaandunud lennukis viibinud ajakirjanik: mingit paanikat või möllu küll ei olnud

Neljapäeva õhtul kohtub Saaremaa võrkpalliklubi CEV Challenge Cupi kaheksandikfinaali korduskohtumises Almeria meeskonnaga. Täna hommikul alustati AirBalticu liinilennuga õhureisi Riiast Malagasse, ent Prantsusmaa – Hispaania piiri lähedal ütles üles üks lennuki mootoritest ning õhumasin pidi sooritama Bordeaux’s hädamaandumise.

Lisaks mängijatele viibis lennukis ka mõnikümmend fänni ja neli ajakirjanikku, kes sõitsid kohtumist kajastama. Võrkpall24 portaali peatoimetaja Karl Rinaldo kirjeldas, et lennureis algas ja kulges ilma vähimagi probleemita, kuid umbes kolm ja pool tundi pärast starti käis korraga pauk.

„Mul olid kõrvaklapid peas ja ma ei tea, kui kõva see pauk täpselt oli, aga ma olen nii palju lennanud, et see tundus pigem nagu mingi krõks,” rääkis Rinaldo Bordeaux’ lennujaamast. „Aga siis läksid stjuardessid akende juurde ja jäid vasakpoolse tiiva mootorit vaatama. Vaatasid ära ja läksid edasi.”

Rindaldo tunnistas, et sel hetkel ei osanud ta asja väga tõsisiselt võtta. „Olime mängijatega lennuki eesotsas koos ja tegime nalja, et vot kus, olemegi veel elus,” lisas ta.

Ajakirjanik nentis, et asjale tagasi vaadates võinuks kõik ka palju õnnetumalt lõppeda. „Kuid ma ei ole lennunduse spetsialist, võib-olla oli asi ilusti kontrolli all, sest teine mootor töötas ju lõpuni,” ütles mees.

Suitsu tema kinnitusel näha ei olnud. Lennuk pööras otsa ringi, kuid edasine reis ja ka maandumine Bordeaux’ lennuväljal läksid probleemideta.

„Korraks tundus, et lennuki saba natuke langeb, kuid see oli hästi kerge, kindlasti mitte selline nagu kusagil õudusfilmis näidatakse,” ütles Rinaldo. „Seda ma ei kuulnud, et oleks edastatud mingi otsene teadaanne, et mootor on rikkis ja teeme hädamaandumise. Bordeaux’s öeldi lihtsalt, et pange traksid kinni, hakkame maanduma. Et varem oli üks Saaremaa ajakirjanik end halvasti tundnud ja oli pikali, siis mõtlesime üldse, et see maandumine on äkki tema pärast.”

Lennuväljal olid hädamaandunud raudlindu ootamas päästeautod. Kohe asuti mootorit uurima ja pildistama, lennuki ümber sagis mitukümmend inimest ning reisijail esialgu väljuda ei lubatud.

Rinaldo kinnitusel mingit paanikat ega möllu lennukis ei tekkinud ja kõik sujus rahulikult. „Võib-olla on asi saarlastes, aga pärast maandumist, kui oli selge, et midagi ei juhtunud, oli kõigil tuju väga okei. Mõned küll tõdesid, et ikka pabistasid, aga mingit ärevust või ärevat olukorda küll absoluutselt ei tunnetanud,” võttis ta asja kokku.

AirBaltic on saatnud Bordeaux’sse uue lennuki. See peaks kohale jõudma poole viie paiku ning kui pagas ümber laaditud, saab asuda uuesti Hispaania poole teele. Küll on aga selge see, et täna õhtuks planeeritud mängueelne treening tuleb saarlastel ära jätta ning see toimub homme hommikul.