Hiina GP eelmisel aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
12. veebruar 2020, 17:23

F1 sarja boss: koroonaviiruse tõttu ärajääva Hiina GP uuesti kavva mahutamine saab olema keeruline (2)

Täna otsustati, et esialgu 19. aprillil toimuma pidanud Vormel 1 Hiina GP lükatakse koroonaviiruse puhangu tõttu edasi. Millal etapp lõpuks teoks saab, pole hetkel teada. F1 sarja bossi Chase Carey sõnul on uue kuupäeva leidmine keeruline. 

F1 ja Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) leppisid täna Hiina GP promootoriga kokku, et etapp tuleb edasi lükata. Hetkel otsitakse uut kuupäeva võidukihutamise toimumiseks, kuid see on keeruline, kuna võistluskalender on äärmiselt tihe.

Ühe võimalusena toodi välja hooaja Abu Dhabi etapi, mis hooaja viimaseks on, toimumisaja muutmine, mis võimaldaks Shanghais etapp korraldada novembris.

2017. aastal vormel 1-sarja juhtimise üle võtnud Carey tunnistas, et õiget aega on Hiina GP-le tänavu raske leida, kuid hetkel pole veel kõiki võimalusi kaalutud. 

"See on keeruline. Kord, kui kalender kinnitatud saab, on kava üsna täis. Väärtustame oma Hiina koostööpartnereid. Inimeste turvalisus ja tervis tulevad kõigepealt. Kindlasti tekib raskusi, kui proovime midagi kavva mahutada, kui teiste etappide toimumisajad on juba kinnitatud. Tegeleme sellega. Me pole küll veel kõiki võimalusi kaalunud, kuid usun, et see saab siiski olema raske," ütles F1 sarja boss Autospordile.