Ott Tänak.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
12. veebruar 2020, 19:45

ÕL ROOTSIS | Ott Tänak: Rootsis on olud, kus me pole varem võistelnud, tuleb võimalikult kiiresti kohaneda (6)

Ülehomme Rootsi rallit alustav Ott Tänak usub, et etapp tuleb ettearvamatu ja keeruline ning võtmekohaks saab see, kui kiiresti Hyundai piloot oludega kohaneda suudab.

Eestlasest maailmameister tõdes, et kuigi talvine Rootsis hetkel pole.

"Talve on vähe, kohati on isegi okei, kuid samas on ka katseid, kus pole jääd ega lund, seal on keeruline," sõnas Tänak.

32aastane ralliäss usub, et etapi lühendamine oli ainuke võimalus ning lisas, et testimisel olid tal siiski sarnased olud kui kahe päeva pärast algavatel kiiruskatsetel.

"Polnud valikut, ma arvan. Me ei teinud teste talveoludes. Testisime siin lähedal, kümne kilomeetri kaugusel eelmisel nädalal. Tingimused olid suhteliselt sarnased. Päeva alguses oli jääd veidike rohkem, aga lõpuks olid üsna kruusased olud," lausus Tänak.

Eestlane leiab, et päris sarnasteks ta tänavust Rootsi võidukihutamist hooaja avaetapi Monte Carloga pidada ei saa, kuid mõningaid paralleele saab kahe ralli vahele tõmmata.

"Lõpuks Monte on ikkagi erinev, aga kindlasti on ta väga ekstreemne variant Rootsist," arvab Tänak.

Kümnest tavapäraselt kavas olevast katsest jäävad järele vaid mõned.

"Lõpuks on päris katseid vähe, ehk on neid neli järel. Väga palju ei ole, kuid loodetavasti need kõik jäävad alles. Neist on uued pooled," sõnas ralliäss.

Tänak usub, et sellistes tingimustes pole ta varem võidu kihutanud ning usub, et oludega tuleb võimalikult kiiresti kohaneda.

"Meeleolu on okei, kergelt öeldes pinev. Eks näis, mis toimuma hakkab. Olud, kus me pole varem võistelnud, tuleb n-ö käigu pealt võimalikult kiiresti kohaneda. See saab ilmselt olema ka võti," lisas eestlane.

Mõneti võib pidada Rootsi etappi rehviralliks.

"Kõik oleneb, kui palju rehve antakse ja kui pikalt nendega sõitma peab, ma arvan, et see ei ole veel lõplikult paigas. Täna me tutvusime, katsed on paari päeva pärast, kuid raske on kõiki kohti ette näha," usub Tänak