Eestlannad said EMil jagu Hollandist.Foto: Erakogu / Mark Phelan
Spordivaria
13. veebruar 2020, 08:47

ÄGE! Sulgpallipiigad sepistasid EMil suurüllatuse

Prantsusmaal toimuvatel sulgpalli võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel saavutas Eesti naiskond vägeva võidu, kui jagu saadi kontinendi tugevamate riikide sekka kuuluvast Hollandist.

Esimeses üksikmängus läks Kristin Kuuba vastamisi Hollandi parima üksikmängija Soraya de Visch Eijbergeniga, keda ta varem võitnud polnud. Ent seekord oli Kuuba mõlema geimi otsustavatel punktidel kindlam ning võiduga 21:18, 22:20 asus Eesti vastasseisu juhtima.

Teises mängus tulid teiste numbrite duellis platsile Eesti poolt Getter Saar ja Hollandi esindajana Gayle Mahulette. Mäng ei jõudnud pikalt kesta, kui seisul 4:6 väänas Getter Saar nii õnnetult hüppeliigest, et pidi kohtumise katkestama.

Kolmandas üksikmängus kohtus Kati-Kreet Marran hollandlaste tulevikulootuse, alles 16aastase Nadia Choukriga. Marran suutis oma suurema võistluskogemuse siiski maksma panna, võites mängu 25:23 ja 21:13.

Paarismängudes olid favoriidiks hollandlannad, kuid mingil põhjusel otsustasid nad pingile jätta oma tugevaima mängija Selena Pieki. Piek ja Cheryl Seinen on maailma parimate naispaaride seas (edetabeli 24. koht) ning eelmisel aastal tuldi ka Euroopa Mängude võitjaks.

Siiski võtsid Seinen ja Debora Jille esimeses paarismängus 21:8, 21:9 võidu alles 16aastaste Catlyn Kruusi ja Ramona Üpruse üle ning nii otsustas üldvõitja saatuse viimane matš.

Eesti pani välja oma parima kombinatsiooni ehk Kristin Kuuba ja Kati-Kreet Marrani, kelle vastu tulid Imke van der Aar ja Alyssa Tirtosentono. Eestlannad mängisid aktiivselt ja kuigi esimeses geimis jäädi kaotusseisu, ei antud alla ning viimase paari punktiga võideti esimene geim 21:19. Teine geim tuli meie piigadele seisuga 21:16 ja nii oli Euroopa parimate hulka kuuluv Hollandi koondis 3:2 alistatud!

Võiduga on Eesti kindlustanud alagrupis vähemalt teise koha. Alagrupi võitja ja veerandfinaali pääseja selgitab tänane kohtumine tiitlikaitsja ja esimese paigutusega Taani naiskonnaga.

Eesti meeskond kaotas teises voorus Rootsile 2:3. Täna kohtutakse Gröönimaaga.