Kuvatõmmis mängustFoto: Riot Games
Esport
13. veebruar 2020, 13:21

Esimesed muljed Riot Gamesi tulistamismängu kohta: see on peaaegu sama hea kui „CS:GO“ (2)

Mullu oktoobris andis populaarse MOBA „League of Legends“ arendaja Riot Games teada, et kavatseb tulevikus enda haaret laiendada. See tähendab, et nende esikteos porditakse ümber konsoolidele, samuti luuakse samade tegelaste abil uusi kogemusi.

Üheks selliseks on taktikaline tulistamismäng, mis hetkel kannab nime „Project A“. Senimaani pole mängu kohta midagi pikemalt räägitud, ent nüüd on seda proovida antud mitmele inimesele. Üheks neist on tuntud „CS:GO“ kommentaator HenryG, kes jagas mõningaid enda muljeid Twitteri vahendusel.


Esimese asjana märkis endine professionaalne „CS:GO“ mängija ära asjaolu, et Riot Gamesi tulistamismäng sarnaneb välja palju just Valve'i teosele. Tegemist on viis viies vastu taktikalise tulistamismäruliga, mis jagatud raundideks. Lisaks sellele on laenatud kangelasepõhist süsteemi säärastest mängudest nagu näiteks „Overwatch“ ja „Apex Legends“.

HenryG mainis, et mängu võitmiseks on vaja esimesena jõuda 12 raundi võiduni, lisaks toimub keskel poolte vahetus. Kaardid meenutavad samuti „CS:GO-d“, olles sarnase ülesehituse ja disainifilosoofiaga ning omades kahte erinevat positsiooni, kuhu pomm panna. Lisaks on eelistatud mängitavust, mitte kirevat välimust.


Kuigi mängus on tavapäraste eriüksuslaste asemel kangelased, pole nad fookuses. Mängija saab iga raundi alguses osta (lisaks relvadele) oma kangelasele võimed. Need asendavad näiteks valgus- ja suitsugranaate. „Sa ei pea oma võimetele liialt keskenduma“ sõnas HenryG ning andis mõista, et võita on võimalik ka ilma nendeta. 

Suurimaks põhjuseks, miks kangelaste võimed niivõrd suurt rolli ei mängi, seisneb relvades. Nimelt on need äärmiselt võimsad ning kui uskuda HendyG sõnu, suudavad pea kõik mängu püssid vastase ühe pealasuga elimineerida. Tagatipuks on igal kangelasel ligipääs samadele relvadele.

HenryG lubas tulevikus mängu kohta rohkem infot jagada ning sõnas: „See on parim mäng peale „CS:GO-d“, mida kunagi mänginud olen.“