Eesti avavahetuse sõitja Regina Oja.Foto: JURE MAKOVEC
Talisport
13. veebruar 2020, 17:01

Eesti alustas laskesuusatamise MMi 15. kohaga (4)

Itaalias Anterselvas tehti algust laskesuusatamise maailmameistrivõistlustega. Esimese alana oli kavas segateatesõit, mille võitis Norra. Eesti koondis lõpetas 15. kohal

Laskesuusatamise MMi esimese ala võit läks Norrasse, kes sõitis täna koosseisus Marte Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö. Kuni viimase tiiruni oli kulla konkurentsis kodupubliku ees võistelnud Itaalia, kuid Dominik Windischil jäi Norra ankrumehe vastu võimu väheks. 

Norrale 15,6 sekundiga kaotanud Itaalia lõpetas teisel kohal koosseisuga Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windisch. Sõidu suurüllataja oli Tšehhi, kes võttis vaid kaks lisapadrunit ja kaotas võitjale 30,8 sekundit (Eva Kristejn Puskaricikova, Marketa Davidova, Ondrej Moravec, Michal Krcmar).

Eesti koondis koosseisus Regina Oja, Johanna Talihärm, Rene Zahkna ja Kalev Ermits jäi 27 võistkonna konkurentsis 15. kohale (1 trahviring, 9 lisapadrunit, kaotust võitjale +3.11,8)

Tänased tulemused. Foto: ekraanitõmmis


Avavahetuse järel oli Eesti ja Regina Oja 10. kohal. "Oli tihe konkurents ja trahve lubada ei saanud. Laskmine oli okei selles osas, et tundsin eksimusi. Tiirud oli niivõrd-kuivõrd kontrolli all, aga 1+1 möödalasuga ei saa rahul olla," selgitas Oja, kes oli täna rahul ka sõiduga. "Esimese vahetuse võlu on, et alati on vedurid rajal. Suusk vedas täna rajal hästi kaasa ja siis tuleb ise sellega kaasa minna."

Teises vahetuses ühe varupadruni võtnud Johanna Talihärm suutis näidata alguses head sõidukiirust. "Sõitsin esimesel ringil Hermanni ja Mäkäräineniga koos ning üritasin tempot hoida. Teisel ringil polnud kahjuks nii head vedurit, aga ise ei tundunud aegade osas erinevust," rääkis Talihärm Eesti rahvusringhäälingule.

Talihärm tunnistas, et terviseprobleemid on ületatud. "Tunnen ennast paremini kui varem," selgitas eestlanna, kes pidi võtma ühe lisapadruni ja andis oma vahetuse üle 13. kohal.

Oma vahetusega 13. positsiooni hoidnud Rene Zahkna oli tänase sooritusega rahul. "Viimane ring jõudsin panna ja ettevalmistus on õnnestunud hästi. Esimesed võistluse poole sõitsin varuga ja enesetundes on selge edasiminek. Mingil määral tegi Pokljuka 2. koht viimased kaks nädalat positiivsemaks ja võttis MMi eel stressi maha," möönis Zahkna.

Ainsa eestlasena pidi trahviringil käima Kalev Ermits, kes lõpuks tõi koondise finišisse 15. kohal. "Täna oli eesmärk leida hea enesekindlus, aga kahjuks seda ei tulnud. Püstitiiru eel jäin hapnikuvõlga ja see tõmbas püssiotsa värisema," kirjeldas Ermits viimases tiirus juhtunut.

Võistluse käik:

16:51

Kalev Ermits finišis 15. kohal. Täna võttis Eesti koondis 9 lisapadrunit ja käidi korra trahviringil. Kaotust võitjale +3.11,8.

16:49

Ja kõva paugu tegigi Tšehhi, kes võttis terve võistluse peale ainult kaks varupadrunit ja 30,8 sekundilise kaotusega pronks! 

16:49

Itaalia (Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windisch) kodupubliku ees teine, kaotust 15,6 sekundit

16:47

Võit Norrasse, kes võttis täna 7 varupadrunit ja sõitis koosseisus Marte Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö.

16:46

VALUS! Kalev Ermits lasi esimesel katsel 2/5 ja kolmest lisapadrunist jäi üks täppi laskmata. Eesti pidi minema trahviringile ja Ermits tuleb tiirust välja 15. kohal, sest nii USA kui ka Kanada läksid Zahknast mööda.

16:45

Tšehhi teeb kõva-kõva üllatuse. Krcmar võtab ühe varupadruni ja kolmas koht peaks olema kindel, sest Saksamaa jääb enam kui poole minuti kaugusele.

16:44

AI-AI! Mõlemad mehed peavad võtma kaks varupadrunit! Johannes Thingnes Bö saab tiirus paremini hakkama ja läheb viimasest tiirust välja 9,3 sekundiga Itaalia ees.

16:42

Laskesuusatamine oma parimas mahlas! Kodupubliku ees võistlev Itaalia ja suursoosik Norra tulevad viimasele laskmisele koos! Kulla otsustavad Dominik Windisch ja Johannes Thingnes Bö.

16:41

Ermits võtab ühe lisapadruni, kaotust liidrile +2.13,3 ja koht ikka 13. Kaheksa sekundiga Eesti ees Valgevene ja selja taga üheksa sekundiga Kanada.

16:39

Norra edu Itaalia ees 3,1 sekundit ja Tšehhi ees 16 sekundit. Esimesena jääb hetkeseisuga poodiumilt välja Ukraina, kellel kaotus liidrile 37,3 sekundit.

16:38

Eelviimane tiir. Norra laseb puhtalt! Itaalia laseb puhtalt! Tšehhi laseb puhtalt! Kas esikolmik on selge? 

16:36

Rene Zahkna toob Eesti koondise 13. kohal vahetusse, kaotust liidrile +1.46,9 ja rajale läheb Kalev Ermits.

16:35

Juhib ikka Norra, kellel viimast vahetust sõidab Johannes Thingnes Bö. Itaalia, kellel tuleb rajale Dominik Windisch, 0,3 sekundiga teine ja suurt-suurt sõitu tegev Tšehhi kolmas 5,1 sekundi kaugusel liidrist. Tšehhi ankrumees on Michal Krcmar.

16:30

Zahkna laseb 5/5 ja korraks 14. kohale langenud Eesti tõusis peale tiiru taas 13. positsioonile!

16:30

Itaalia tõuseb peale Hoferi puhast laksmist kodurajal liidriks! Teisel kohal Tšehhi (+1,4) ja kolmas Norra (+5,0), kellel Tarjei Bö pidi võtma kaks varupadrunit. 

16:28

Johanna Talihärm selgitas, miks tal esimene ja kolmas ring olid märgatavalt kiiremad kui teine: "Sõitsin esimesel ringil Hermanni ja Mäkäräineniga koos ning üritasin tempot hoida. Teisel ringil polnud kahjuks nii head vedurit, aga ise ei tundunud aegade osas erinevust."

Talihärm tunnistas, et terviseprobleemid on ületatud. "Tunnen ennast paremini, kui varem," selgitas Johanna. "Homme on oluline hästi lasta, kõrgel on laskmine keeruline ja on lihtne eksida."

16:25

Zahkna võttis kaks lisapadrunit ja Eesti koondis ikka 13. kohal. 

16:24

Tarjei Bö laseb kiirelt puhtalt, aga tema selja taga teevad sama Hofer (Itaalia) ja Moravec (Tšehhi). Norra edu kahe järgneva ees natuke üle 10 sekundi, 4. kohal ikka Šveits, kellel kaotus 40,5 sekundi. Aga hetkel on Tšehhi koondis tegemas kõva-kõva üllatust!

16:22

Võistluse üks suursoosikuid Prantsusmaa on Eesti seljataga 14. kohal, kellel läheb rajale Martin Fourcade.

16:21

Talihärm annab Zahknale vahetuse üle 13. kohal ja kaotust liidrile +1.20,8

Loe rohkem