Kyle Vinales (palliga)Foto: Erki Pärnaku
Korvpall
13. veebruar 2020, 20:17

Kalev/Cramo hammas CSKA peale ei hakanud

Korvpalliklubi Kalev/Cramo sõitis Ühisliigas külla Moskvasse, kus vastu tuli kohalik CSKA. Armeespordiklubi võttis kindla 81:67 võidu.

Moskva CSKA ja Tallinna Kalev/Cramo mäng püsis võrdsena esimesed neli minutit, kui tänu Kyle Vinalese ja Kristjani Kanguri punktidele olid tablool viiginumbrid 7:7. Kuid siis läks Venemaa hiid oma teed. Järgneva viie minutiga tegi CSKA 17:2 spurdi ja avaveerandi kaotas Kalev 14:29.

Teine veerandaeg oli üsna kahepalgeline. Veerandaja alguses suutis Kalev vahe vähendada 11 punktini (20:31), kuid peagi suutis CSKA taas 21 punktiga ette minna ja tundus, et mäng on tehtud. Kuid tänu Kristjan Kitsingu ja Janari Jõesaare headele sooritustele tegi Kalev poolaja eel 10:0 spurdi ning puhkama mindi kaotusnumbritega 39:49. Eesti meeskonna resultatiivsemad olid Vinales 10 ning Kitsing ja Jõesaar 6 punktiga.

Teise poolaja alguses tõmmati siiski Kalevi tärganud lootustele vesi peale. Eesti klubi jäeti vaid 10 punkti peale, sellal kui armeeklubi ise viskas 23 silma ehk viimasele kümnele minutile mindi vastu seisus 72:49.

Viimasel veerandajal hoidis CSKA seisu ja mängu lõpuvile kõlades oli tablool skoor 81:67. Kalev/Cramo resultatiivseim oli Kyle Vinales 14 punktiga, millele Janari Jõesaar lisas 12 silma ja 7 lauapalli. Euroliigas neljandat kohta hoidva Moskva klubil jõudsid viis meest kahekohalise punktisummani. Edukaim oli 14 punktiga Darrun Hilliard.

Kalev/Cramol on hetkel 7 võitu ja 10 kaotust, millega Ühisliigas veel hoitakse play-off kohast kinni.