Ott Tänak jagab esimese kolme kiiruskatse muljeid.Foto: Kaarel Täll
WRC
14. veebruar 2020, 15:15

ÕL ROOTSIS | Ott Tänak: on, mille nimel võidelda

Rootsi ralli esimese päeva olulisem osa on selja taga ning jäänud vaid 2,8 km pikkune kiiruskatse. Ott Tänak on Elfyn Evansi ja Kalle Rovanperä järel kolmas, rikkudes sellega ära Toyotate kolmikjuhtimise, sest neljandal kohal, Otist 7,7 sekundi kaugusel on kuuekordne maailmameister ja esimest hooaega Toyota rooli keerav Sebastien Ogier.

„Autos on endiselt veidi uus tunne, aga võtame asja samm-sammult,“ tõdes Tänak peale esimest kolme kiiruskatset. „Saanuksime sõita kiiremini, eriti viimasel kiiruskatsel (SS4 - toim), aga oleme mängus sees, vahed on väiksed ja minna on veel küllalt.“

Meeskonnakaaslastest Thierry Neuville’ist ja Craig Breenist tuntavalt kiirem valitsev maailmameister jäi lähipäevadest rääkides resoluutseks ja enesekindlaks: „Homme ning pühapäeval on olud keerulisemad, aga on, mille nimel võidelda.“

Ralli eel valitses teadmatus teede vastupidavusest. Seetõttu ei osanud rallisõitjad ka enda stardipositiooni hinnata. Peale 60 km kiiruskatsete läbimist on kindel vaid olude muutlikus. „Kui teel oli kruus, oli stardipositsioon hea, kui jää, siis vastupidi,“ kommenteeris Tänak kaheksandana startimist.

Samuti palju küsimärke tekitanud ning kogu ralli toimumisele peaaegu et saatuslikuks saanud piikrehvide vastupidavus lahendati korraldajate loaga, mis lubab meeskondadel rallisõitjatele iga kiiruskatse järel neli uut rehvi tuua.

„Olen rehve hoidnud ja kohati on need oodatust isegi paremas seisus, aga eelistan seda vastupidisele olukorrale,“ sõnas Tänak, seistes oma auto kõrval, millel oli all neli täiesti viisaka välimusega äsja 19kilomeetriselt kiiruskatselt tulnud piikrehvi – vastupidiselt eile pärast testikatset meedias levinud piltidele Kalle Rovanperä rehvidest, millelt võis terav silm vaid poolteist allesjäänud piiki leida.

Rehvide vastupidavust on lisaks korraldajate ennastsalgavale tööle parandanud ka rallieelsel ööl ning täna hommikulgi valitsenud külmakraadid. Jääb vaid oodata, kui armuline on ilm ülejäänud kahe Rootsi ralli päeva vastu.