Jari-Matti Latvala Toyota Yarise elektroonika ütles juba teisel katsel üles.Foto: AFP/Scanpix
WRC
14. veebruar 2020, 20:00

Mäkinen annab Latvalale vabanduse märgiks võimaluse uuel rallil (3)

Toyota rallitiimi boss Tommi Mäkinen vabandas Jari-Matti Latvala ees varajase katkestamise pärast ning lubab talle kompensatsiooniks võimalust osaleda Sardiinia rallil.

Erasõitjana Rootsi rallile läinud Latvala meeleolu viidi kiirelt nulli, sest tema Toyota Yarist tabas juba teisel kiiruskatsel elektroonikaprobleem. 

"Sõitsin mööda maanteed ühelt kiiruskatselt teisele... Ja tekkis täielik lootusetuse tunne. Olime Juhoga (kaardilugeja Juho Hänninen – toim.) lihtsalt vait, meil polnud millestki rääkida," sõnas pettunud Latvala kolmanda katse järel Õhtulehele.

Nüüdseks on selgunud, et tegu oli inimliku veaga. "Mootori põhjakaitset tabas üsna suur löök, mis kahjustas peamist toitekaablit," selgitas Mäkinen väljaandele DirtFish.

"Kahjuks pean tunnistama, et kaabel oli lihtsalt valel pool klambrit. Väike inimlik viga. Ainus, mida teha saame, on tagada, et seda ei juhtuks enam uuesti. Mul on Jari-Mattist kahjus. See on esimene kord, kui midagi sellist juhtub."

Kuivõrd see oli tiimi, mitte Latvala viga, lubab Mäkinen juhtunu korvata sellega, et annab soomlasele auto juunikuiseks Sardiinia ralliks.

"Võinuksime panna autole uue kaabli, aga pole erilist mõtet teda homme starti saata. Kui lund sajab ja ta stardib esimesena, siis mida on tal teha? Saadame ta parem teisele rallile," lisas Mäkinen.