Elfyn Evans.Foto: AFP/Scanpix
WRC
15. veebruar 2020, 20:23

Rootsi ralli liider: eeldan, et homme on tingimused veelgi kehvemad

Rootsi rallit enne homse juhtiv Elfyn Evans tõdes, et tänane viimane katse oli väga keeruline ning britt kardab, et homme võivad tingimused olla veelgi raskemad.

Toyota piloot võitis täna esimesed kolm kiiruskatset, viimasel pidi leppima neljanda kohaga. Üldarvestuses on ta endiselt liider, edestades Ott Tänakut enne rallit lõpetavat punktikatset 17,2 sekundiga. Evans leiab, et tähtis on hea rütmiga jätkata.

"Ei ütleks, et sõitsin ettevaatlikult, kuid oli tohutult raske katse, igal pool oli kruusa ja lahtiseid kive. Suutsin napilt Otti edestada. Auto on olnud hea ning andnud mulle enesekindlust. Scott [Martin, kaardilugeja] on samuti head tööd teinud, samuti ka meeskond - kõik töötab. Me ei tea, mida homsest oodata, taas on läinud väga soojaks. Eeldan, et tingimused lähevad halvemaks, eriti lõunaks. Ootame ja näeme, peame võimalikult hea rütmiga edasi minema," sõnas Evans.

Üldarvestuses kuuendat kohta hoidev belglane Thierry Neuville jäi viimase katsega rahule, kuid Hyundai piloot tunnistas, et eesmärgiks oli siiski poodiumikohale jõuda.

"Olen esitusega rahul, läks hästi. Proovisime olla targad ning mitte teha rumalaid vigu, kuid lõpuks olen ikka pettunud ja vihane, et poodiumil või heal positsioonil pole.Saime eile hea stardi, vähemalt oli Ogier' meist alguses taga. Täna oli keerulisem, on kummaline ja lühike ralli."

"Saab olema keeruline lihtsalt sõitmisega aega võita, kuid püsime rütmis ning vaatame, kuidas viimasel katsel läheb. Eesmärk on punktikatsel hea koht noppida. Tingimused võivad olla keerulised, seega saab homme kõike juhtuda," lausus Neuville.