Aleksandr Loginov.Foto: Sputnik/Scanpix
Talisport
16. veebruar 2020, 08:38

Ärritunud laskesuusatähed: see pole okei, et MM-kulla võitis EPO-mees (76)

Itaalias Anterselvas toimuva laskesuusatamise maailmameistrivõistluste meeste 10 km sprindidistantsi võitis Aleksandr Loginovi. Varasemalt dopinguga pahuksis olnud venelase MM-kuld ärritas Rootsi ja Norra sportlasi.

“See on hullumeelne. See pole okei, et endine EPO-mees tuli maailmameistriks,” ütles 11. lõpetanud rootslane Sebastian Samuelsson soomlaste ajalehele Iltalehti. Laupäevane võitja Loginov jäi 2013. aastal vahel dopingu kasutamisega.

Samuelssoni sõnavõtuga liitusid teisedki laskesuusatähed. “On päris keeruline, kui saad neljanda koha ja võitja on kasutanud EPOt,” sõnas esimesena pjedestaalilt välja jäänud Norra atleet Tarjei Bö. “See on raske, kui armastatud spordialal tuleb keegi ja hävitab kõik.”

Laupäevane võit sprindis tõi Loginovile karjääri esimese MM-kulla. Kahtlusi tekitab ka asjaolu, et venelase tänavune MK-hooaeg on olnud kahvatu. Loginov polnud tänavu MK-etappidelt võitu saanud ja pjedestaalile jõudis ta vaid kahel korral Hochfilzenis.

Värskelt maailmameistrilt küsiti pressikonverentsil, kuidas ta olukorda ise kommenteerib. “Mind on tänavu testitud 10-12 korda, olen puhas sportlane,” jäi Loginov endale kindlaks.