Tommi Mäkinen (vasakul)Foto: AFP/Scanpix
WRC
16. veebruar 2020, 10:54

HEAD UUDISED! Tommi Mäkinen kinnitas, et ralli viimasel kiiruskatsel tiimikorraldusi ei tule (10)

Rootsi MM-ralli viimase kiiruskatse eel on üsna kindel Elfyn Evansi esikoht ja Ott Tänaku teine positsioon. Väga tihe on võitlus kolmandale positsioonile, kus Toyota sõitjaid Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogeir`d lahutab vähem kui sekund. Mäkinen kinnitas, et mehed lähevad võidu sõitma.

“Poisid leppisid kokku, et lähevad omavahel võistlema,” selgitas Mäkinen rallit.fi portaalile. Hetkel juhib kuuekordne maailmameister Ogier vaid poole sekundiga 19aastase soomlase ees.

Toyota meeskonna juht oli arusaadavalt rõõmus seni Rootsi rallit valitsenud Elfyn Evansi üle. “Meil on sama olukord nagu eelmisel aastal, kui Tänak sõitis ees oma võistlust ja teised tulid kaugel järgi. Nüüd on auto sama, aga sõitja teine,” sõnas Mäkinen. “Evansil tunneb end autos hästi ja saab keskenduda ainult sõitmisele. Ta pole ralli ajal kordagi seadistusi muutnud.”

“Võin Evansist mõelda, kui ühest meistrisoosikust. Ta on kiire kruusarallidel ja eriti hea ka asfaldil. Evansi enesekindlus tõuseb pidevalt,” selgitas Mäkinen. “Tervel tiimil on suu lahti, kuidas ta nii kiiresti sõita suudab.”