Malcolm Wilson.Foto: PA/Scanpix
WRC
16. veebruar 2020, 12:38

M-Spordi omanik nöögib hoolealust: Suninen sõidab nagu Jari-Matti Latvala

Rootsi MM-rallil M-Spordi meeskonnas sõitva Teemu Sunineni nädalavahetus on olnud ränk pettumus. Meeskonna omanik Malcolm Wilson teab põhjust- soomlase sõidustiil meenutab liialt Jari-Matti Latvalat.

“Ootasime Suninenilt siin enamat,” tunnistas M-Spordi omanik Malcolm Wilson Iltalehtile. “Monte Carlo tehnilised probleemid oli meie viga, aga ei osanud oodata Rootsis nii nõrka tulemust.” Teemu Suninen sõidab Fordiga alates 2017. aastast ja soomlane osales WRC-autoga Rootsi rallil kolmandat korda.

Wilson kahtlustab, et Sunineni enesekindlusele võis halvasti mõjuda testikatsel kraavi sõitmine. Teisalt nägi ta probleeme laiemalt. “Ta sõidab liiga agressiivselt. Ta ajab masina rajal põiki ja kurvides läheb auto tagaosa käest,” selgitas Wilson. “Koos pidamise kadumisega kaotad ka kümnendiksekundeid.”

M-Spordi omanik võrdles Sunineni kaasmaalase Jari-Matti Latvalaga, kes sõitis tema käe alla aastatel 2008 kuni 2012. “Ta sõidab nagu Jari-Matti. Mitte täpselt, aga ta liigub sinna suunas,” kirjeldas Wilson, kelle meelest peab tänapäeva WRC-masinatega võtma märgatavalt sujuvama sõidujoone.

Suninen on enne Rootsi MM-ralli punktikatset kaheksandal kohal ja kaotab liidrile Elfyn Evansile üle minuti. Tema soomlasest meeskonnakaaslane Esapekka Lappi on 34 sekundilise kaotusega viies.