Dorothea Wierer.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
16. veebruar 2020, 14:55

Wierer võitis kodupubliku ees MMi jälitussõidu, eestlannad ebaõnnestusid (2)

Itaalias Anterselvas toimuva laskesuusatamise MMi naiste 10 km jälitussõidu võitis kodupubliku soosik Dorothea Wierer. 

Seitsmendada rajale läinud Wierer tegi neljas tiirus vaid ühe eksimuse ja edu teisena lõpetanud Denise Hermanni ees oli 9,5 sekundit. Viiendana startinud sakslanna eksis lasketiirudes kolmel korral.

Kolmel korral jäi märk üles ka eilsel võitjal Marte Olsbu Röiselandil, kes sellest olenemata suutis kolmandana üle lõpujoone tulla. Norralannal kogunes Wiererile kaotust 13,8 sekundit. Esimesena jäi medalita 18. kohalt startinud Hanna Öberg (2 möödalasku, kaotus 22,3 sekundit).

Eestlannad pidi rajal korralikult kohti loovutama. 30. stardinumbriga Regina Oja lõpetas 48. kohal (3, +3.34,0) ja Johanna Talihärm loovutas 20 positsiooni lõpetades 51. kohal (5, +4.26,3)

Talihärm tunnistas, et teises tiirus kolmel korral eksimine mõjus raskelt. "Teise laksetiiru järel oli motivatsioon natuke maas. Samas teadsin, et ei tohi alla anda ja pean võitlema," selgitas Talihärm

Regina Oja tunnistas, et täna jäi palju suuskade taha. "Rajal oli raske ja see oli korralik fiasko. Ise ei jõudnud ja suusk ei aidanud kaasa. Väga kehv päev," tõdes Oja. "Arvestades rasket seisu suusarajal, siis kolm trahvi oli isegi okei."

Regina Oja tunnistas, et lähipäevadel tuleb laskmisega tööd teha. "Pean enne laskmist hingamise paika saama," selgitas Oja. "Üritan lasta samamoodi nagu Otepääl."