Kalle Rovanperäst sai noorim mees, kes kunagi MM-etapil poodiumile kerkinud.Foto: TT NEWS AGENCY
Auto-Moto uudised
16. veebruar 2020, 16:48

ÕL ROOTSIS | Rovanperä hullu lõpu tagamaad: teised ei võtnud nii suuri riske (2)

Rootsi ralli suurim põruja oli kindlasti Thierry Neuville, kes lõpetas kuuendana, kuid sai punktikatse teise kohaga väikest lohutust. Viimase kiiruskatse kiireim oli aga kõigest 19aastane Kalle Rovenperä, kes edestas ralli kokkuvõttes 3,4 sekundiga neljandaks jäänud Sebastien Ogier'd. Soomlasest sai noorim mees, kes kunagi MM-etapil poodiumile kerkis.

„Eks me ikka lootsime, et läheb paremini, aga juba pärast Monte Carlot oli teada, et Rootsis on raske,“ tõdes Neuville Õhtulehele antud kommentaaris.
Punktikatsel oli ta lõpuks teine, jäädes alla vaid Soome komeedile Rovanperäle. Neuville tõdes, et vaatas just üle ka viimase katse andmed ning nägi, et Rovanperä võitis kõvasti aega kiiretel lõikudel, kus näiteks tema ise ei julgenud suuri riske võtta.

„Kui võitled MM-tiitli nimel, siis ei tasu niimoodi sõita. Tean, et võinuksin seal kiirem olla, aga tegelikult tuleb mõelda pikemas plaanis. Aeglasemates osades võitsin võrreldes temaga aega tagasi, aga kiiretel lõikudel julges Kalle rohkem vajutada, mis on ka arusaadav,“ rääkis Neuville, kes jagab nüüd MM-sarjas esikohta Rootsis triumfeerinud Elfyn Evansiga.

Sama meelt oli ka Rovanperä järel lõpuks neljanda koha saanud kuuekordne maailmameister Ogier. „Kalle oli ainus, kes viimase piiri peal sõitis. Thierry, Ott ja mina võtsime veidi rahulikumalt. Tingimused olid väga keerulised,“ rääkis prantslane.

Kas ta jäi kokkuvõttes nädalavahetusega rahule? „Ei saa öelda, et neljas koht rõõmu pakuks. MM-sarja üldarvestust silmas pidades oleme õnneks enamvähem seal, kus tahame. Arvestades tulevikku on kõik okei ja jätkan naerul suuga.“

Ogier lisas, et Rootsis triumfeerinud Elfyn Evansit võib pidada neljandaks tiitlinõudlejaks. „Nägime seda juba Monte Carlos. Paljud inimesed ei uskunud temasse, kuid mina teadsin, et tal on kõvasti potentsiaali. Meie spordi jaoks on ainult hea, kui rohkem mehi tippu kuulub.“

Rootsi ralli 2020:

1. Elfyn Evans (Toyota) 1:11.43,1

2. Ott Tänak (Hyundai) +12,7

3. Kalle Rovanperä (Toyota) +20,2

4. Sebastien Ogier (Toyota) +23,6

5. Esapekka Lappi (M-Sport) +32,4

6. Thierry Neuville (Hyundai) +33,8

7. Craig Breen (Hyundai) +1.00,9

8. Teemu Suninen (M-Sport) +1.24,5

Punktikatse
1. Rovanperä 10.55,1
2. Neuville +3,7
3. Ogier +3,9
4. Tänak +4,6
5. Lappi +6,8

MM-sarja üldseis:
Individuaalne

1. Elfyn Evans 42

2. Thierry Neuville 42

3. Sebastien Ogier 37

4. Kalle Rovanperä 30

5. Esapekka Lappi 24

6. Ott Tänak 20

7. Teemu Suninen 11

8. Sebastien Loeb 8

9. Craig Breen 6

Meeskondlik:

1. Toyota 73

2. Hyundai 63

3. M-Sport 40