Emilien Jacquelini (paremal) lõpuspurdille polnud Johannes Thingnes Böl midagi vastu panna.Foto: Matthias Schrader
Talisport
16. veebruar 2020, 17:03

VÄGEV FINIŠ! Noor prantslane näitas lõpusirgel Böle koha kätte ja krooniti maailmameistriks (5)

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Anterselvas selgusid täna võitjad jälitussõitudes. Kui naistest krooniti kodupubliku silme all ilmameistriks itaallanna Dorothea Wierer, siis meestest võttis võidu prantslane Emilien Jacquelin.

Kolme tiiru järel oli võidus kinni sprindi esikohamees venelane Aleksander Loginov, kuid viimases tiirus jäi tal üks märk üles ning esimese-teisena pääsesid rajale prantslane Emilien Jacquelin ja norrakas Johannes Thingnes Bö.

Sprindis kuuenda koha saanud 24aastane Jacquelin lubas Bö lahkelt tempot teha, kuid lõpusirge avanedes surus end norrakast mööda ning siis enam tagasi vaatamist polnud. Esikoht Jacquelinile, Bö jäi tast maha 0,4 ja Logonov kolmandana 23,9 sekundiga.

59ndana rajale pääsenud Rene Zahnka eksis tiirudes ühel lasul ja lõpetas täna 49. kohaga, kaotust võitjale kogunes 4.48,3.

Eesti koondise peatreener Indrek Tobreluts tõdes ERR otseülekandes jagatud kommentaarides, et lasketiirudes tegutses Zahkna väga hästi, ning sel kombel tuleks jätkata ka kolmapäevasel individuaaldistantsil.

Ühtlasi märkis Tobreluts, et kuigi Zahkna ja Regina Oja saavutasid jaanuari lõpus Pokljuka MK-etapil paarissegateatesõidus hiilgava teise koha, siis MMil spetsiaalselt sellele fookust ei asetata, et mitte sportlastes asjatut stressi tekitada.

Nüüd seisab MMil ees puhkepäev, 18. veebruaril jätkuvad võistlused naiste individuaaldistantsiga.